ČLANOVI ORaH-a NOVA GRADIŠKA NA SVAKOM VIJEĆU KAO GRAĐANI

655 0

NOVA GRADIŠKA – 16.listopada 2015. – Uoči prošle sjednice Gradskog vijeća od predsjedništva GO ORaH-a Nova Gradiška dobili smo obavijest da će od sad i u buduće, bez obzira što ne apliciraju kao stranka, biti prisutni na svakoj sjednici kao,

kako kaže predsjednik GO Dejan Ivanković, „Građani vijećnici“. Nakon aktualnog sata potpredsjednik GO Ivan Maričević i Dejan Ivanković dali su izjavu koja se odnosila na pitanje Vinka Grgića i odgovor pročelnice A. Lazić u vezi reciklažnih kontejnera ili „Zelenih otoka“.

 

– Iako nismo vijećnici Gradskog vijeća sudjelovat ćemo kao građani-vijećnici na svakoj sjednici da bi imali što bolji i objektivniji uvid u tijelo koje odlučuje o sudbini Nove Gradiške.

Nažalost, građani nisu možda ni svjesni kakva atmosfera vlada gradskim vijećem i često si to ne mogu dočarati preko medija. Puno je tu priče, službenih odgovora, ali ima i zakulisnih igara i trivijalnosti. Stoga se osjećamo odgovorni da ispred ORaH-a budemo upoznati sa radom Gradskog vijeća, te da upozorimo građane i skrenemo pozornost i samim vijećnicima da gledaju prvenstveno na interese građana, tj. grada i neka ne igraju igrice i ne čitaju novine za vrijeme sjednice, što je stvarno nije dosljedno jednom vijećniku.

Vinko Grgić je postavio pitanje oko slabog pražnjenja reciklažnih kontejnera. Naveo je da su stalno puni te da ga iznenađuju osvješteni građani koji su ga obavijestili po tom pitanju. Naveo je da se rijetko ili slabo prazne, ili da se ne prazne onako kako bi se trebali i da se za to pobrinu firme koje to obavljaju.

Pročelnica Andrea Lazić mu je odgovorila da iste još uvijek prazni tvrtka „Unija papir“ te da je grad tek u pripremama za izgradnju reciklažnog dvorišta u svome vlasništvu kada će biti stvoreni preduvjeti da to obavlja naša tvrtka „Odlagalište“. Još je odgovorilia da Unija papir ne dolazi dovoljno i dok se organiziraju i bude im zgodno nakupi se dosta smeća i izvan samih kontejnera tako da to predstavlja problem.

 

– Ovo je tipična problematika Gradskog vijeća na kojemu vijećnici i pročelnici ne znaju dovoljno podataka ili se prave da ne znaju.

Ovo je istina. Tvrtka Unija papir ima dogovor sa tvrtkom „Eko-Kong“ u gradskom vlasništvu. Tvrtka Eko-Kong ima svoje nadzornike koji su zaduženi, ponavljamo zaduženi, da obilaze iste kontejnere. Nadzornici daju izvještaj domicilnoj tvrtki i Eko-Kong šalje zahtjev i pismeni dopis tvrtki Unija papir iz Osijeka i oni po primitku obavijesti šalju svoje kamione na teren i prazne kontejnere.

Prošlog petka ispražnjeno je 34 kontejnera na području Nove Gradiške. Smatramo da bi gradski vijećnici i pročelnici to trebali znati.

 

Postavlja se pitanje ako je tvrtka u vlasništvu grada ovako ažurna kako će tek onda funkcionirati kada grad bude imao svoje reciklažno dvorište pod ingerencijom sestrinske tvrtke „Odlagalište“? – riječi su Dejana Ivankovića i Ivana Maričevića.

Related Post

U EUROPSKOM PARLAMENTU

Autor - 06/11/2014 0
BRUXELLES, 6. studeni 2014. – Na današnjem javnom saslušanju o stanju ljudskih prava na Zapadnom Balkanu Podobora za ljudska prava…

Autor - 10/06/2016 0
{youtube}RteH_Rj5Qic&feature=youtu.be|450|253|1{/youtube}