LIJEPOM NAŠOM U STAROM PETROVOM SELU

545 0

Kultna emisija HRT-e snima se u športskoj dvorani u utorak s početkom u 20,30 sati

STARO PETROVO SELO – U utorak 30. kolovoza u sportskoj dvorani u Starom Petrovom Selu s početkom u 20.30 sati održat će se javno snimanje kultne emisije HRT-e „Lijepom našom”. U emisiji, koja čuva nacionalne vrijednosti i promiče glazbenu i folklornu baštinu kraja u kome se snima predstavit će se etno baština Općine Staro Petrovo Selo, novogradiškog kraja i Brodsko-posavske županije. Treba naglasiti da se ova emisija snima u mjestu koje je kolijevka hrvatske tamburaške glazbe pa će Petrovoselci imati prigodu pozdraviti tamburaški sastav „Tamburicu“ i Veru Svobodu, koja je još prije nekoliko desetljeća zajedno s petrovoselskim tamburašima oduševljavala iseljene Hrvate i njihove potomke na pozornicama europskih zemalja, Australije i SAD. Nastupiti će više od 20 izvođača. Uz Borisa Ćiru Gašparca, Šimu Jovanovca, Jacquesa Houdeka, Slavonske lole i Miroslava Škoru nastupit će i jake domaće tamburaške snage i kulturno-umjetnička društva iz Siča, Drežnika, Davora i Nove Gradiške, Oriovca, Garčina i Zagreba, te „Tamburica 1“ i „Tamburica 2“ i pjevačka skupina „Lira“ iz Starog Petrovog Sela.

 

Ulaznice za javno snimanje po cijeni od 30 kuna mogu se kupiti u općinskoj upravi i na dan snimanja u sportskoj dvorani.

Related Post

DANAS

Autor - 22/04/2012 0
Umjetnička akademija u Osijeku i Učilište Relković pozivaju sve ljubitelje glazbe da u ponedjeljak 23.travnja 2012. u 19,30 dođu na…