Pobjeda Sloge nad Amaterom

537 0

26. kolovoz 2011. – Danas su nogometaši novogradiške Sloge

imali u 2. kolu 1. ŽNL na svome stadionu u Novoj Gradiški start u novom prvenstvu po prvi put kao domaćini. Nakon što su u prošlom kolu odigrali neodlučno 1:1 sa Posavinom u Velikoj Kopanici danas su sa čistih i velikih 3:0 (0;0) pobijedili vrlo dobru momčad Amatera iz Slavonskog Broda. Iako je vladala nesnosna vrućina, sparina i gotovo nemogući uvjeti za sportsko natjecanje, momčad trenera Borisa Šalinskog dobrom, kvalitetnom i taktički smišljenom igrom pobijedila je i osvojila vrlo važne bodove i krenula prema čelu tablice. U prvom dijelu kada je vrućina bila i najveća Sloga je povela nakon terenske inicijative pogotkom povratnika u momčad Sloge, Darija Predojevića, vrsnog strijelca, znalca i spretnog realizatoram kojeg je trener Šalinski ubacio u igru početkom nastavka. Upravo takav tip igrača nedostajao je ranije novogradiškoj momčadi, pa je njegov povratak u matični klub veliki doprinos za veću realizaciju Sloge, što je pokazao i ovaj put kada je u 49. minuti doveo Novogradiščane u vodstvo. Nije proteklo ni 4 minute, a Sloga je vodila i s 2:0. Sudac Josip Herceg iz Oriovca opravdano je dosudio kazneni udarac u korist Sloge, kojeg je rutinirano kapetan Novogradiščana, Bojan Bokan, realizirao za 2:0. I dalje tijek utakmice pripao je domaćinu, koji je stvarao prilike, a jednu takvu je iskoristio ponovno Dario Predojević koji je u 74. minuti postavio efektnim pogotkom konačni rezultat od 3:0. Vrijedno je istaći da je trener Sloge na vrijeme izvršio čak 5 izmjena, jer je vrućina bila velika, dok to nije učinio i trener Amatera, pa se osjetila terenska i kondicijska superiornost Sloge.

Pobjeda Novogradiščana je više nego zaslužena jer je momčad igrala vrlo dobro, kondicijski su spremni, što govori da su po onoj vrućini bolje stajali na terenu od Brođana i opći je utisak da su povratkom ranijih Sloginih igrača (Predojević, Menegoni, Plavac, Denac i dr), uz dosadašnje igrače. sada jedan solidan i homogen kolektiv koji će u ovom novom natjecanju, 1. ŽNL, igrati vidnu ulogu i boriti se za čelne pozicije.

 

Danas je Sloga igrala u sastavu: Plavac, Čavalić, Španović (od 42. Petrović), Sabolić(od 22. Denac), Ruškan, Mutnjaković, Dokuzović, Vlaović (od 46. Predojević), Curić (od 66.Radošić),Bokan, Menegoni (od 79.Brajković), uz trenera Borisa Šalinskog.

Related Post