LJEPOTA BAŠTINE – Slavonac sam, time se ponosim

888 0

REŠETARI, 7. svibnja 2010. – Na tradicionalnoj 5. smotri folklora održanoj pod nazivom „Slavonac sam, time se ponosim“ nastupilo je devet KUD-ova i Dječja folklorna skupina OŠ „Ante Starčević“. Rešetarčani i njihovi gosti okupljeni u školsko-sportskoj dvorani mogli su uživati u ljepotama narodnih nošnji, tamburaškoj glazbi, pjesmi i plesu koji su dio naše

 tradicijske i kulturne baštine. Rešetarčani koji su se okupili u ulici Vladimira Nazora mogli su prije nastupa folkloraša uživati u mimohodu svih društava, ljepoti konja i svečanim slavonskim zapregama.

Predstavnike društva koja su u Rešetare došla iz Vrhovca, Starog Topolja, Donjeg Miholjca, Banićevaca, Okučana, Gornjih Bogićevaca i Kraljevice, predvođene Alojzom Mađarevićem, predsjednikom KUD-a „Rešetari“ primili su općinski načlenik Zlatko Aga i zamjenica župna brodsko-posavskog Ružica Vidaković. Govorili su o potpori koja se u Općini Rešetari i Županiji daje kuklturno-umjetničkim društvima u cilju njegovanja i očuvanja folklorne kulturne baštine i običaja. (F.S.) 

 

 

Related Post

„USKRS UZ TAMBURU“

Autor - 29/03/2016 0
Gunjavčani i njihovi gosti i ove su godine uživali i u ljepoti konja i konjskih zaprega GUNJAVCI, 29. ožujak 2016.…