LJETO GLAZBE I KULTURE

735 0

Dogodila se 10. srpnja zahvaljujući Mažoretkinjama grada Nova Gradiška, Plesnom studiju Marine Mihelčić i Rođendaonici Nova Gradiška i pretvorila središnji gradski trg u plesni podij na otvorenom. Dobro je poznato da i mažoretkinje i plesačice od

najmanjih do najvećih Plesnog studija Marine Mihelčić dugi niz godina postižu vrhunske rezultate na natjecanjima svih razina u RH, ali i na europskih i svjetskim na kojima dostojno brane boje svoga grada i na najljepši ga način promoviraju i prezentiraju. I na tome svoj djeci, njihovim voditeljima, trenerima, kao i roditeljima veliko Hvala. I oni su dali veliki doprinos da njihova Nova Gradiška ponese prestižan status Grad- prijatelj djece.

 

 

A djeca su i ovoga puta svojom nadarenošću pokazala da im samo treba dati priliku i kroz umjetnost pokreta zapravo svima koji su se okupili u središtu grada podarili pregršt ljepote i ljubavi.

Pozdravne i riječi zahvale za ovu večer uputila je, u ime grada, svim sudionicima magistra Ljiljana Lukačević. Među ostalim je istaknula kako su bogati sadržaji ovogodišnjeg NG ljeta glazbe i kulutre rezultat zajedničkog angažmana grada, Turističke zajednice, Agencije NG glazbeno ljeto, kao i svih udruga, koje su se spremno odazvale zanimljivim programima oplemeniti i oživjeti trgove i ulice našega grada. Istaknula je kako je grad ponosan na vrhunske uspjehe i Mažoretkinja i Plesnog studija Marine Mihelčić što je potvrda da se ljubavlju, znanjem, trudom i radom itekako može stići do vrha i pokazati koliko nadarene djece i mladih ima i u malim sredinama. Pozvala je također i na Večer pjevačkih skupina 11. srpnja u prostor vrta bivše kavane.

Zahvalu gradu što su prepoznali mogućnosti Plesnog studija Marine Mihelčić da naprave jedno plesno večer u Novoj Gradiški u razgovoru je uputila i Nataša Ledić trenerica novogradiških plesačica, a nastupile su plesne skupine od najmlađih do najstarijih. – Nadam se da ćemo kroz godinu ili dvije biti u mogućnosti pozvati i neke druge plesne skupine iz cijele Hrvatske pa napraviti još veći happening. Ove smo godine ušli u neke veće projekte s predstavama pa smo smanjili sudjelovanja na natjecanjima, ali nadam se da ćemo to na godinu nadoknaditi – rekla nam je Nataša Ledić.

– Novogradiške mažoretkinje prošle su godine na EU prvenstvu u SB ekipno postigle prvo mjesto i zlatni pehar, a bilo je i dosta pojedinačnih i odličja u paru. I ove godine su se na državnom prvenstvu mažoretkinje u pojedinačnim nastupima plasirale na europsko natjecanje koje će biti u listopadu u Lignanu u Italiji i ponovno ćemo predstavljati i NG i RH. U našoj udruzi roditelji su dosta uključeni u sam rad i u organizaciju različitih manifestacija, ali i u pratnju na natjecanjima, izradu scenskih rekvizita. Ovim putem bi zahvalila svim roditeljima koji sudjeluju u radu udruge, a posebno predsjednici Stani Cota i našoj višegodišnjoj trenerici Maji Lukić bez koje naše djevojčice nikada ne bi dostigle ovo što jesu – istaknula nam je u ime Mažoretkinja Natalija Golovrški.

Rođendaonica Nova Gradiška pripremila je pravo veselje djeci uz animatore odjevene u likove iz crtića. Tako su s djecom plesali Mickey i Minnie Mouse, fotografirale se Štrumfeta i Hello Kitty. – Ova manifestacija s djecom i za djecu je za svaku pohvalu, a do godine će, vjerujem, biti još više ljudi na trgu. Najvažnije je da djeca budu zadovoljna i da im se omogući u njihovom gradu pokazati što su postigla – komentirala je vlasnica Rođendaonice, Zdenka Žulj.

Svakako treba reći kako je odlična voditeljica programa bila Anamarija Pavlina, a za dobar zvuk se pobrinuo Željko Ivanišević. Poslije plesne večeri na trgu sudionici su se okupili u prostoru TZ gdje su ih organizatori i grad i počastili.

 

{phocagallery view=category|categoryid=41|limitcount=72|enableswitch=0|fontcolor=#B88A00|bgcolor=#FFffff|bgcolorhover=#ffffff|imagebgcolor=#ffffff|bordercolor=#B88A00|bordercolorhover=#86B300|displayname=0|displaydetail=0|displaydownload=0|float=left|detail=3}

Related Post

Humanitarna utrka DND

Autor - 01/10/2011 0
NOVA GRADIŠKA, 1. listopada 2011. – Današnji krasni sunčani dan, toplo i ugodno vrijeme, iako je 1. listopada, brojno gledateljstvo…

DRUŠTVO NAŠA DJECA

Autor - 10/05/2014 0
Petu godinu za redom Društvo naša djeca Nova Gradiška bilo je nositelj i organizator sadržaja obilježavanja Dana Europe u Novoj…