Komunalni redar upozorava

803 0

NOVA GRADIŠKA, 7. veljače 2012. – Četrdesetak centimetara snijega donijelo je dosta, rekli bi uobičajenih zimskih problema na novogradiškim ulicama. Djelatnici „Slavče“ trude se prohodnima održati gradske prometnice koje su u nadležnosti

 

grada, a djelatnici Županijske uprave za ceste prometnice županijskog značaja koje prolaze kroz grad. Niske temperature ne idu im na ruku jer nema pravog učinka soli, pa je na kolnicima ugažen sloj snijega što od vozača zahtijeva dosta opreza.

 

 

Djelatnike „Slavče“, danas smo, ali i sinoć, zatekli na čišćenju snijega s nogostupa, parkirališta, staza u parku i na gradskom groblju. Nogostupi i staze su prohodni, ali bi unatoč tome što snijeg stalno pada, mogli biti i bolje očišćeni. Upozorava na to danas komunalni redar građane i pravne osobe, koji sukladno odluci o komunalnom redu imaju obvezu snijeg čistiti ispred svojih stambenih i poslovnih objekata.

– Za sada građane samo upozoravamo na Odluku o komunalnom redu i obvezu čišćenja snijega. Apeliramo da snijeg čiste ispred svojih objekata, ali ih i opominjemo. Protiv onih koji se budu oglušili na upozorenja komunalnog redara morat ćemo primijeniti kaznene odredbe Odluke o komunalnom redu i izricati novčane kazne – kaže Stjepan Posavčević, pročelnik gradskog Upravnog odjela za komunalno redarstvo.

Related Post

RIBARSKA VEČER I FIŠIJADA

Autor - 30/06/2017 0
NOVA GRADIŠKA – Grad Nova Gradiška, Caffe bar „Hubert“ i Turistička zajednica Nova Gradiška organiziraju 14. srpnja na središnjem gradskom…