Zimski uvjeti

1004 0

Zatvoreni skelski prijelazi u Davoru i Svilaju, 30 posto Save jer pod ledom, a brodovi u zimovalištima

Prema informacijama koje smo dobili od Pave Baričića, pročelnika brodskog područnog ureda Državne uprave za zaštitu i spašavanje,na području Brodsko-

posavske županije nema većih problema izazvanih snijegom.

Palo je 37 centimetara snijega, na cestama su otežani uvjeti, a promet se odvija bez zastoja. Promet je slabijeg intenziteta što kazuje da vozači izlaze na ceste, na kojima ima raskvašenog i ugaženog snijega, samo kada moraju.

Bez zastoja odvija se promet i na graničnim prijelazima prema BiH, osim na skelskim graničnim prijelazima Davor i Svilaj, koji su zatvoreni zbog pojave leda na Savi.

U Lučkoj kapetaniji u Slavonskom Brodu priopćavaju da je 30 posto Save zaleđeno što onemogućava plovidbu pa se savjetuje stavljanje brodova i drugih plovila u zimska skloništa.

Kako kaže Pavo Baričić, nema problema u opskrbi plinom, strujom i vodom. Nema ni dojava o ugroženosti ljudi. U Slavonskom Brodu otvoreno je prihvatilište za beskućnike koje su koristile tri osobe. Gorska služba spašavanja stacionirana u Požegi stavljena je u pripravnost, a u slučaju potrebe pomoć u odjeći i hrani ugroženima ponudio je Crveni križ. Područni ured za zaštitu i spašavanje kontaktirao je s čelnicima lokalne samouprave koji su se stavili na raspolaganje.

Related Post