„LJETO U K NJIŽNICI“: „ČAROBNI LET VILINOG KONJICA“

1704 0

NOVA GRADIŠKA, 1. kolovoza 2017. – Tradicionalna zabavna i edukativna manifestacija „Ljeto u knjižnici“ nastavljena je danas još jednom radionicom. Na Dječjem odjelu Gradske knjižnice danas prije podne okupili su dječaci i djevojčice na kreativno likovnoj i literarnoj radionici pod nazivom  „ČAROBNI LET VILINOG KONJICA“.

Vilin konjic bio je tema i inspiracija za više od tridesetero djece. Osim što su imali priliku saznati nešto više o vilinom konjicu ili vretencu, taj je atraktivan kukac bio djeci inspiracija za crtanje i pisanje stihova, recitacije pjesama, glazbeni ugođaj i ples.

Radionicu je osmislila i vodila Gabriela Tančak, oec. , dugogodišnja vanjska suradnica Gradske knjižnice. Djeca je upoznala s osnovama kviling tehnike, oblikovanja papira i stvaranja dizajniranih ukrasa. Na današnjoj radionici motiv im je bio vilin konjic.

Voditeljica literarnog dijela radionice bila je ravnateljica Gradske knjižnice Biljana Dakić, prof. i diplomirana knjižničarka, a u glazbeno-plesnom dijelu nastupile su učenice Renata Tančak i Natali Šoch.

 

Related Post