„LJETO U KNJIŽNICI“

1866 0

NOVA GRADIŠKA, 12. srpnja 2016. – „Svako slovo nešto novo“ naziv je prve ovogodišnje kreativno-edukativne radionice održane 11. srpnja na Dječjem odjelu Gradske knjižnice u sklopu 15. “Ljeta u knjižnici”.

Okupilo se 40-ak djece, a dobrodošlicu im je poželjela i prof. Biljana Dakić, ravnateljica Knjižnice.

Voditeljica je bila Jasminka Klikić, odgojiteljica u Dječjem vrtiću NG, a suvoditelj prof. Branko Kolić, viši knjižničar.

– Riječ je o edukativno-zabavnoj radionici u kojoj smo se poigrali sa slovima abecede, našim hrvatskim latiničnim pismom, a u drugom dijelu djeca su izrađivala vlastite monograme. Slova su izrađivali od različitih materijala i različitim likovnim tehnikama, a izrađeno su mogli ponijeti i kući- rekla nam je, među ostalim Jasminka Klikić.

Sadržaj radionice s voditeljicom je osmislio i prof. Branko Kolić čiji je zadatak u uvodu bio upoznati djecu s povijesti pisma od Gutenberga do današnjeg digitalnog vremena.

-Ovo je ujedno način da se djeca upoznaju s knjižničnim fondom i knjigom kao medijem, koji je, unatoč suvremenim tehnologijama, ipak vječan- istaknuo je prof. Kolić.

Slijedeća radionica pod nazivom “Čuvari knjižnice” na rasporedu je u četvrtak, 14. srpnja od 9 sati. Voditeljice su Renata Matijašević, pomoćna knjižničarka i Lovorka Kovačević-Poletto, dipl. učiteljica razredne nastave i informatike, a sponzor je novogradiška Rođendaonica.

Provedite kreativno i korisno ljetne praznike, družite se s prijateljima, zabavite, ponešto naučite na Dječjem odjelu Gradske knjižnice na vedroj i veseloj manifestaciji “Ljeto u knjižnici”.

Related Post

LJETO U KNJIIŽNICI

Autor - 10/08/2016 0
NOVA GRADIŠKA – Na Odjelu za djecu Gradske knjižnice Nova Gradiška danas je održano još jedno ljetno druženje novogradiških mališana.…

„LJETO U KNJIŽNICI 2015“

Autor - 01/07/2015 0
NOVA GRADIŠKA, 1. srpanj 2015. – Zamjenica gradonačelnika mr. Ljiljana Lukačević danas je u ime Grada, kako je naglasila, dokazanog…