Lokaliziran požar na odlagalištu otpada Baćanska kod Davora

490 0

Autor Franjo Samardžić

DAVOR, 12. svibnja 2020. – Kako doznajemo vatrogasci dobrovoljnog vatrogasnih društva uz Davora i Orubice uspjeli su lokalizirati požar na odlagalištu otpada Baćanska nedaleko Davora.
Prema dostupnim informacijama požar je zamijećen jučer oko 14 sati nakon čega su u pomoć pozvani vatrogasci dva vatrogasna društva s područja općine Davor i požar sinoć stavili pod kontrolu. Odlagalištem Baćanska upravlja Općina Davor.
Nakon izvida danas se očekuju i službene informacije o uzrocima požara, ali i burne reakcije jer je to odlagalište posljednjih godina bilo predmet žestokih primjedbi dijela Davoraca, pa i jedan od razloga prošlogodišnjih izvanrednih izbora za Općinsko vijeće. Bilo je i pokušaja organiziranja blokade prometnice koja vodi do Baćanske kako bi se spriječio dovoz smeća iz drugih dijelova Hrvatske i tvrdnji da odlagalište ugrožava izvorišta pitke vode s kojom se opskrbljuje zapadni dio brodsko-posavske županije i oko 60.000 stanovnika.
Treba reći da je odlagalište otpada Baćanska građeno po najvišim standardima. (Foto HSS)

Related Post

Zimski uvjeti

Autor - 07/02/2012 0
Zatvoreni skelski prijelazi u Davoru i Svilaju, 30 posto Save jer pod ledom, a brodovi u zimovalištima Prema informacijama koje…