LUDBREG – Noćno bdijenje na čast Krvi Kristove

869 0

Misionari Krvi Kristove, časne sestre klanjateljice Krvi

Kristove te članovi molitvenih zajednica Krvi Kristove, koje vode misionari i klanjateljice, slave 1. srpnja blagdan Predragocjene Krvi Kristove. U svetištu Krvi Kristove u Ludbregu, svake godine se zadnje subote lipnja, dakle, neposredno pred blagdan Krvi Isusove, organizira cjelonoćno bdijenje i klanjanje. Tako je bilo i ove godine. Klanjanje je pod motom „Vrijedan si, jer si otkupljen Krvlju Kristovom“ organizirano u noći s 29. na 30. lipnja, od 21.00 sat u subotu, do 5.00 sati u nedjelju. U programu, koji zajedno organiziraju misionari i klanjateljice, svake godine se izmjenjuju molitvene zajednice. Među velikim brojem zajednica, u Ludbregu su i ove godine bili članovi zajednica KK iz Nove Gradiške i Starog Petrovog Sela, koje vode sestre klanjateljice.

 

Na početku bdijenja i klanjanja, u župnoj crkvi, sve molitvene zajednice i sve hodočasnike u Ludbregu u ime župe pozdravio je vlč Ivica Cujzek, ludbreški kapelan, zatim otac Ilija Grgić, misionar Krvi Kristove rodom iz Starog Petrovog Sela te časna sestra Mara Matijević, odgovorna za molitvene zajednice koje vode klanjateljice. Uslijedilo je klanjanje koje je vodio misionar KK Josip Godlewski. Zatim je ulicama Ludbrega prošla procesija hodočasnika sa svijećama, moleći krunicu Krvi Kristove.

U pola noći, pred ludbreškom zavjetnom kapelicom, na otvorenom, počelo je euharistijsko slavlje, koje je predvodio vlč Marko Rac, župnik iz Sesvetskog Kraljevca. Nakon mise uslijedilo je trosatno klanjanje koje su pripremile molitvene zajednice iz Karlovca, Splita ii Zagreba.

 

Sa članovima molitvenih zajednica iz Nove Gradiške i Starog Petrovog Sela bila je i njihova voditeljica, časna sestra Bernarda Krištić, sestra klanjateljica. Iako su vjernici noć probdjeli, svi su se radosno vratili nedjeljom prijepodne svojim kućama, jer je umor zanemariv u odnosno na duhovnu snagu koju članovi molitvenih zajednica na ovakvim bdijenjima dobivaju.

Related Post