Maksimalna pobjeda odbojkašica

960 0

12. ožujak 2011. – Večeras su odbojkašice Nove Gradiške u nizu

pobjeda koje postižu ostvarile još jednu i to maksimalnu od 3:0 nad vrlo čvrstom i borbenom ekipom Drenove iz Rijeke. Da nije bilo lako pokazuje i kretanje rezultata u sva ti seta. Osobito je bio uzbudljiv prvi set gdje je bilo čak 8 izjednačenja rezultata i to nakon vodstva jedne ili druge ekipe. Već u prvim minutama bilo je 2 izjednačenja (2:2), pa iznenađujuće vodstvo gošći od 6:3 da bi naše tek nakon dosta napora uspjele izjednačiti na 6:6 i dobiti kod prvog tehničkog time-outa vodstvo od 8:6. Međutim, Drenova opet izjednačuje (8:8) i vodi 9:8, a naše izjednačuju na 9:9, a tada Iris Ivaniš na sebi karakterističnom „bombom“ iznad mreže razbija obranu Drenove (10:9). No, ne za dugo, jer Drenova ponovno stiže i izjednačuje po peti put (12:12), te prelazi u ozbiljnije vodstvo (15:12). Trener Runjaš poziva time-out nastoji srediti redove jer je u igri bilo niz nerezonskih poteza. U tome djelomično uspijeva, ali nakon mnogo muke jer su gošće stalno vodile, a naše su stizale tek na poen ili dva razlike. A tada kod 17:18 na servisu je bila mlada Karla Glasnović koja je tako precizno servirala da je iznudila izjednačenje i naše vodstvo ( 20:19). Nakon osmog izjednačenja na 20:20 njenu ulogu uspješnog servera preuzela je iskusna Inka Pelin i Novogradiščanke dobivaju prvi set s 25:20. Ovo je bio sjajni finiš naših odbojkašica jer je cijeli set bio u egalu.

 

Drugi set je počeo furiozno za našu ekipu. Na servisu je bila Ivana Mlinac i, zamislite, naša ekipa je načinila izvanrednu seriju od čak 7:0. Sve je od naše strane prolazilo: nešto što nisu uspjele gošće obraniti Ivanin servis, a dijelom jer su naše izvrsno blokirale smečeve Drenovčanki. Karakteristika večerašnje utakmice je upravo bila sjajna blokada šuteva gošći. Tu smo zaradili mnogo poena. Međutim, gošće se sređuju i opet nam prave problema osobito dobre i visoke smečerke Milinković, Pešut i Zubak. Stižu na 8:4, ali naše vrlo dobrom igrom drže distancu pa je bilo i 10:6, 12:7, ali i 12:9. Vrlo dobrom igrom na mreži ističu se nakon što je podizač i asist Ivana Mlinac pripremila uporabljive lopte, a poentiraju Iris Ivaniš, Inka Pelin i Anja Barač, a osobito je iznenadila efikasnošću mlada Karla Glasnović. U jednoj nadmoćnoj igri naše dobivaju i drugi set, iako su u završnici iznenadno imale problema, pošto su igračice Drenove stigle do zabrinjavajućih 22:20. Međutim, završnica pripada našim igračicama i set dobivaju identično prvom s 25:20.

 

Treći set počeo je vodstvom domaćih (2:0), pa nedugo i 4:1, 5:2, 8:5. A kod 11:6 vidjeli smo 3 uzastopna sjajna bloka naših igračica na mreži i povećavamo na 16:10. Kako je igra dalje trajala naše igračice bile su sve bolje, energičnije i odigrale su završnicu rutinerski. Iako su igračice Drenove nakon mini-serije stigli na 18:15, ali tada Iris Ivaniš svojom bombom postavlja na 19:15. Od tada redaju se sjajne akcije Inke Pelin i mlade Karle Glasnović nakon sjajne asistencije Ivane Mlinac. Naše igračice dominiraju u završnici i u velikom stilu završavaju treći set sa 25:18. Tako su igračice Nove Gradiške zaokružile sjajnu seriju pobjeda počevši od Splita, pa zatim Pule, Zadra, Dubrovnika i najzad večeras Rijeke. Šteta što idući tjedan neće igrati jer je ekipa akademičarski Osijeka odustala od natjecanja, ali će za dva tjedna gostovati Kostrena, pa će ponovno gledatelji vidjeti jednu kvalitetnu utakmicu. Večeras je ŽOK Nova Gradiška igrala u sastavu: Ivana Mlinac, Klara Vukšić, Marija Katarina, Darija Banožić, Kristina Pilaš, Iris Ivaniš, Anja Barač, Marina Vidošić, Karla Glasnović, Mia Matošević, Inka Pelin i Helena Šimunović, uz trenera Damira Runjaša.

 

Na slici: Karla Glasnović večeras je odigrala vrlo dobru utakmicu sa odličnim servisom i uspješnim poentiranjem na mreži.

Related Post