SKUPŠTINA UDRUGE SPECIJALNE POLICIJE IZ DOMOVINSKOG RATA „ZEBRE“

1154 0

„Zebre“ su jedna od najbolje organiziranih udruga iz Domovinskog rata u Hrvatskoj. Ova godina biti će u znaku proslave dvadesete obljetnice ustroja postrojbe.

NOVA GRADIŠKA, 12, ožujak 2011. – edovnu izvještajnu Skupštinu danas je održala Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata „Zebre“ Nova

Gradiška. Brojne aktivnosti koje udruga provodi još jednom su potvrdile da se radi o jednoj od najbolje organiziranih udruga proisteklih iz Domovinskog rata u Hrvatskoj. Osim što redovito obilježavaju obljetnice iz Domovinskog rata i čuvaju njegov identitet i svoje dostojanstvo, 149 članova udruge obilježava datume stradavanja svojih prijatelja na bojišnicama, skrbi o svojim članovima, posebno invalidima i organizira brojne akcije s kojima pomaže lokalnim zajednicama i čuva životni okoliš. Podnoseći izvješće o radu, tajnik udruge Pero Ešegović naglasio je dobru suradnju s udrugama proisteklim iz Domovinskog rata, Gradom Nova Gradiška, Brodsko-posavskom županijom i općinama. Istaknuo je tri akcije u kojima su se iskazali članovi udruge. U Bodovaljcima su obili staru žbuku sa zgrade škole i tako znatno umanjili troškove njene obnove, a na području Eko-etno sela Stara Kapela od raznog smeća očisitili su laterarni kanal prema Dragovcima. Na taj su način obilježili Svjetski dan voda i dali svoj doprinos u zaštiti okoliša. Treća akcija bila je na izradi stolova i stolica za Odjel psihijatrije Opće bolnice Nova Gradiška. Ova donacija realizirana je u suradnji s Tvornicom slada Slavonija slad i stolarijom Vitolić.

Blagajničko izvješće podnio je Darko Musiov, a izvješće Suda čaasti Stjepan Vuković. Izvješća su prihvaćena kao i plan rada za ovu godinu koji je obrazložio predsjednik Antun Staklarević.  

I ove će godine „Zebre“ provoditi aktivnosti koje su provodili i proteklih godina, ponajprije one na obilježavanju obljetnica iz Domovinskog rata. Ova godina biti će u znaku obilježavanja dvadesete obljetnice ustoja postrojbe specijalne policije. Obilježiti će ju odlaskom u Vukovar zajedno sa svojim obiteljima, a gradobnačelniku Vukovara predati će svoju ratnu zastavu.  

Da se ratne godine ne smiju zaboraviti, posebno kolege koji su život dali za slobopdnu domovinu, podsjetio je Darko Petek, zamjenik načelnika Policijske uprave brodsko-posavske. Mladen Strinavić, potpredsjednik krovne udruge specijalne policije govorio je o potrebi jedinstva svih branitelja ističući da se ne smije dozvoliti da branitelje politika izmanipulira.  

Na Skupštini su nazočni bili i Josip Stanišić, ispred Udruge roditelja poginulih branitelja i Vjekoslava Karešin, predsjednica Udruge udovica poginulih branitelja u Domovinskom ratu. Prije Skupštine položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima i biste prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. 

Related Post