MALA GOSPA

764 0

OKUČANI, 11. rujan 2012. – Blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije – Malu Gospu proslavili su Okučanci u različitim krajevima Hrvatske i BiH.

 

Izaslanstvo općine Okučani je nazočilo sv. misi u Davoru, u spomen na egzodus koji su vjernici Banjalučke biskupije doživjeli prije 17 godina i u znak zahvale davorskoj gostoljubivosti u tim teškim danima.

 

Zbor mladih “Glas radosti” s članovima Župno pastoralnog vijeća župe i vjernicima sv. Vida su proslavili u Brestovskom /srednja Bosna/ kod bivšeg okučanskog župnika fra Damira Pavića. Osim što obnaša dužnost župnika u toj župi on je i duhovnih časnih sestara Klarisa čiji se jedini samostan u BiH nalazi u tom mjestu. Njegova slika na Okučane i Okučance nije izblijedila. Rado se svega sjeća i moli se za njih.

 

Mala Gospa, koju su odabrali mještani Caga, mjesto nadomak Okučana, svečano je prolavljena u tom mjestu sv. misom koju je služio okučanski župnik fra Mario Radman, a proslava je nastavljena sutradan malonogometnim turnirom na kojem je uz ekipu domaćina Caga sudjelovalo još sedam malonogometnih ekipa.

 

Pobjednicu su susjedi “Dude” Smrtić-Ratkovac, dok su drugo mjesto osvojili mladi iz Rajića, a treće mjesto je pripalo Zajednici “Susret” sa Ivanovca. Proslava je završila narodnim veseljem.

Zrinka grgić, vijećnica Općinskog vijeća općine Okučani je još jednom iskazala veliku zahvalnost DAVORU – humanom srcu svijeta za sve što su učinili

Ovogodišnji pobjednici malonogometnog turnira su DUDE Smrtić-Ratkovac

Malonogometna ekipa RAJIĆ koji su osvojili drugo mjesto

Trećeplasirana ekipa Zajednica SUSRET sa Ivanovca

Pehar za nejbolje je uručio organizator Ivan Golub

Related Post