PRIJATELJSTVO OKUČANA I MAĐARSKOG TSAZARA

688 0

OKUČANI, 27. listopad 2012. – Tradicionalno, s Trga dr. Franje Tuđmana danas su po četrnaesti puta za redom ispraćeni maratonci prijateljskog mađarskog grada Tsazara. Ispratili su ih gradonačelnik Tsazara Pataki Sandor

i u ime domaćina zamjenik načelnika Josip Lipovac. Na maraton dug 189 kilometara ispratili su ih i učenici OŠ Okučani koji su s njima trčali do izlaska iz Okučana.

 

Josip Lipovac i Pataki Sandor predvodili su izaslanstva dva prijateljska mjesta i kod Stupa mira i prijateljstva u okučanskom parku, prije starta maratona, položili vijence. Odali su počast poginulim hrvatskim braniteljima i pripadnicima mađarskih postrojbi koje su bile u mirovnim misijama u svijetu, pa tako i u Hrvatskoj. Molitvu je predvodio i maratonce blagoslovio okučanski župnik fra Mario Radman.

 

Pataki Sandor izrazio je zadovoljstvo što je nastavljena tradicija odražavanja ovog jedinstvenog maratona koji, uz brojne druge susrete čuva dugogodišnje prijateljstvo. Najavio je i petnaesti maraton naredne godine, koji će se, kako je istaknuo, održati u vrijeme kada će Hrvatska biti jedna od članica EU.

 

Podsjetimo. Mađarski bataljun u sastavu SFOR-a bio je stacioniran na Pustari kod Okučana, a njegovi su pripadnici na razne načine sudjelovali u poslijeratnoj obnovi Okučana.

Related Post

KUD “TKANICA” OKUČANI

Autor - 18/04/2013 0
OKUČANI, 18. travanj 2013. – U okučanskom Domu kulture održana je 13. skupština KUD “Tkanica”. Predsjednica Zrinka Grgić podnijela je…