SLOBOŠTINA PONOVO UGROŽAVA

617 0

OKUČANI, 28. svibanj 2015. – Nakon što su kiše prestale i voda se povukla, za mještane okučanskih sela su ostale nevolje.

 

Bujičarska riječica Sloboština, koja svim svojim tokom protiče kroz općinu Okučane, u doba kišnog razdoblja, kakvo je bilo ovih dana, naprosto podivlja i pred sobom nosi sve. Tako je u nekoliko dana potkopavala dalekovodne i niskonaponske električne stubove, voćnjake, vrtove i druga obradiva zemljišta pa je čak ugrozila i promet, jer je za manje od jedan metar počela potkopavati asfaltnu županijsku cestu u Trnakovcu kojom prometuju kamioni vozeći kamen iz kamenoloma.

U vrbovljanskom zaseoku Klenik je prepavila cestu i tako izvjesno vrijeme mještane držala odsječene od ostatka općine. Zamuljila je vrtove i usjeve.

Zahvaljujući angažiranosti djelatnika Hrvatskih voda -Vodnogospodarska ispostava za mali sliv “Šumetlica-Crnac” sa sjedištem u Novoj Gradiški bager vraća Sloboštinu u prvobitni tok i tako smanju opasnost od daljnjeg potkopavanja zemljišta.

 

Related Post

OPĆINA OKUČANI

Autor - 07/01/2014 0
OKUČANI, 7. siječanj 2014. – Općinski načelnik Aca Vidaković potpisao je ugovore o dodjeli studentskih stipendija za osam studenata s…