Marijan Šabić izabran za predsjednika gradskog HSLS-a

915 0

SLAVONSKI BROD, 21 lipanj 2012. – U utorak je u dvorani Doma

za starije osobe u Slavonskom Brodu održana izvanredna izborna skupština Gradskog ogranka Hrvatske socijalno-liberalne stranka, na kojoj je za predsjednika izabran Marijan Šabić, koji je i ranije obnašao tu dužnost. Zamjenici su mu Šerif Isaković i Ivan Zirdum, za tajnika ogranka izabran je Dragan Tomljenović a za rizničara Josip Opačak. Izabrana su i tri člana nadzornog i petnaest članova izvršnog odbora ogranka, koji će biti glavni nositelji aktivnosti pred lokalne izbore.

 

U izvješću o radu u proteklom razdoblju Šabić je istaknuo kako HSLS danas u Brodu predstavlja čvrstu i principijelnu oporbu, za razliku od ostalih stranaka koje na dnevnoj bazi mijenjaju stavove, u skladu s osobnim interesima: „Jedina smo stranka koja je odlučno bila protiv prijedloga proračuna, prva stranka koja se nakon mijenjanja odnosa u gradskom vijeću distancirala od bilo kakve podjele plijena. Tako smo dali do znanja da u upravnim vijećima gradskih poduzeća i ustanova želimo kompetentne ljude, a ne isključivo gradske vijećnike i članove njihovih obitelji.“

 

U Brodu će se HSLS zalagati za zaštitu prava potrošača vode i toplinske energije, za unaprjeđivanje visokog i drugog školstva, agresivniji nastup prema zagađivačima zraka, za otklanjanje nepotrebnih birokratskih prepreka ulagačima, za javno-privatna partnerstva a protiv prodaje gradske imovine, te više za masovni a manje za elitni sport.

Marijan Šabić (Foto: Emil Cipar)

 


Related Post