Mato Šimunović dobio Nagradu za životno djelo HAK-a

1087 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 9. studeni 2018. – Mato Šimunović, nastavnik tehničke kulture i informatike u Osnovnoj školi „Ivan Goran Kovačić“ Staro Petrovo Selo dobio je još jedno hvalevrijedno priznanje za aktivnosti s djecom i doprinos u sigurnosti u prometu.

Obilježavajući 70-u obljetnicu Autoklub Nova Gradiška mu je dodijelio Nagradu za životno djelo. Zahvaljujući ovom neumornom pedagogu tehničke kulture učenici staropetrovoselske osnovne škole godinama dominiraju na natjecanjima „Sigurno u prometu“, bilo da se radi o županijskim ili državnim natjecanjima. Kao najbolje u Hrvatskoj vodio ih je i na Europska natjecanja s kojih su vraćali s odličjima, na ponos svoje škole.

Za svoj pedagoški rad i doprinos sigurnom ponašanje djece u u prometu Mato Šimunović je proglašen i učiteljem godine u Hrvatskoj, a nagrađen je i državnom nagradom „Ivan Filipović“ na području osnovnog školstva. Odgojio je i animirao brojne generacije petrovoselskih osnovaca koji posljednjih godina dominiraju i u Prometnoj učilici, državnom natjecanju osnovnoškolaca u poznavanju prometnih propisa. Neumorno još uvijek nastavlja svoju „misiju“ s ciljem podizanja razine prometne kulture već u najranijoj dobi počevši kontinuiranim obrazovanjem djece sadržajima primjerenim njihovom uzrastu.

Related Post

Kazališta Planet Art

Autor - 01/11/2020 0
On line kazalište uživo ima svjetlu budućnost U nedjelju, 1. studenog, se u Kazalištu Mala scena održala prva izvedba On…