Memorandum o suradnji potpisali Nova Gradiška, Kruševo i Karpoš

641 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA,  9.  studeni  2018. – Toše Proeski, makedonska i regionalna pop ikona „krivac“ je  za prijateljske i sve sadržajnije odnose  Nove Gradiške  i njegovog rodnog mjesta Kruševa. Da se ta  suradnja  širi  nalazi potvrdu u  današnjem dolasku makedonskog izaslanstva  u Novu Gradišku  na potpisivanje memoranduma  o suradnji.

Gradonačelnik  Vinko Grgić,  u  nazočnosti  zamjenika Borislava Vidošića i voditeljice Odsjeka za društvene djelatnosti  Mihaele Đeraj ugostio  je  Andreja Manoleva, predsjednika Vijeća Općine Karpoš, Tomčeta  Hristovskog, gradonačelnika  Kruševa, Mitu Miteva, voditelja Sektora za sport u Mandri-Skopje i Patrika Popovskog voditelja Odjela za kulturu i sport u Općini Karpoš.

Gosti iz Makedonije  imali su puno  lijepih riječi za  odnose  sa Novom Gradiškom. Nisu propustili priliku zahvaliti se Novogradiščanima koji su  u  danu velike tragedije i pogibije  Toše Proeskog učinili sve da mu se spasi život.   Govorili su i o budućoj suradnji    što je  bio razlog njihovog dolaska u Novu Gradišku.

Memorandum o suradnji potpisali  su gradonačelnik grada Nova Gradiška Vinko Grgić,  predsjednik vijeća općine Karpoš Andrej Manolev i gradonačelnik Kruševa  Tomče Hristovski.

Zahvaljujući se na posjeti, gradonačelnik Vinko Grgić je naglasio kako  Novogradiščani  u Makedoniji imaju puno prijatelja koje su stekli, ne samo preko rukometa već i preko ostalih manifestacija koje se organiziraju u spomen na Tošu Proeskog.

– Drago mi je da se naša makedonska priča nastavlja. Nažalost, povezala nas je pogibija velikog glazbenika Toše Proeskog. Počeli smo skromno, rukometnim turnirom i nastupom grupe „Leb i sol”. Međutim, ova se suradnja proširila. Vaš je dolazak definitivna potvrda da je Nova Gradiška, što se tiče suradnje s Republikom Makedonijom, prepoznata ne samo u Hrvatskoj već i u  vašoj zemlji. U posljednjih par godina suradnja je posebno intenzivirana. Zadnjih tri četiri godine, svakog listopada odlazimo u Makedoniju, bili smo na Ohridu, Dorjanu, Kavadarcima.  Uvijek kada smo bili u Makedoniji osjećali smo se kao kod kuće, vjerujemo da se isto tako  osjećaju naši prijatelji iz Makedonije  kada dođu u Novu Gradišku. Hvala vam što ste nas prepoznali  kao prijatelje. Naše prijateljstvo mora se nastaviti dalje – kazao je gradonačelnik Vinko Grgić.

Related Post

PROJEKT EUROPSKE UNIJE

Autor - 19/03/2013 0
25 nositelja projekta iz novogradiške i brodske Industrijsko-obrtničke škole, Industrijskog parka Nova Gradiška i brodske ispostave Hrvatskog zavoda za zapošljavanje…