ČEŠKA BESEDA NOVA GRADIŠKA I OKOLICA: “Pjesma i riječ na otvorenom”

1495 0

STRMAC – Češka beseda Nova Gradiška i okolica nastavlja ove godine s brojnim aktivnostima i manifestacijama. Cilj je članova i njihovog predsjednika Zdravka Konjića, družiti se, promovirati češku kulturu, jezik i običaje, te odražavati kontakte s drugim udrugama koje nose češki predznak, ali i s ostalim udrugama i lokalnim zajednicama.

Manifestacija “Pjesma i riječ na otvorenome” održana 3. rujna, jedna je od takvih manifestacija koja se tradicionalno održava u izletištu Strmac. Bilo je to još jedno hvalevrijedno druženje uz poeziju i pjesmu sekcija Češke besede Nova Gradiška i okolica i njihovih gostiju. Ove godine u glazbenom dijelu su nastupili Pjevačka skupinu „Golubice“ iz Batrine i SKD „Prosvjeta“ Pododbor Okučani, a Vlatka Dankova iz Daruvara koja je recitirala pjesme na češkom jeziku.

Likovne radove izložili su članovi Likovne sekcije Češke besede Nova Gradiška.

Pohvale za aktivnosti koje provode tijekom godine dobili su od ove godine posebnih gostiju, župana brodsko-posavskog Danijela Marušića i zamjenice novogradiškog gradonačelnika Ivane Trupina.

Predsjednik Zdravko Konjić najavio je manifestacija koje će organizirati do kraja ove godine, a to su odlazak u Krapinske Toplice na Dana češke kulture i program koji će za najmlađe članove organizirati u povodu blagdana Svetog Nikole.

Related Post