Medaja grada Nova Gradiška dodijeljena Udruzi osoba s intelektualnim teškoćama „SUNCOKRET“

1078 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA,  20.  ožujka  2021. –  Na  posljednjoj sjednici Gradskog vijeća  održanoj 11. ožujka ih  predsjednica Gradskog vijeća Ljepša Rakas Vujčić i vršitelj dužnosti  gradonačelnika Borislav Vidošić uručili su  gradska priznanja  za  2020. godinu budući da  zbog  pandemije koronavirusa  nisu   mogla biti uručena prošle  godine u  povodu Dana grada.

MEDALJU GRADA NOVE GRADIŠKE Gradsko vijeće  dodijelio  je Udruzi osoba s intelektualnim teškoćamaSUNCOKRET „ Nova Gradiška za dugogodišnje zalaganje u području zaštite i promicanja prava i interesa djece i mladih s teškoćama u razvoju i osoba s intelektualnim teškoćama. Medalja grada uručena je dugogodišnjoj predsjednici Udruge Kati Vukšić.

Hvale su vrijedne  brojne aktivnosti koje ta udruga  organizira sa volonterima i članovima udruge s područja grada Nova Gradiška i 10 općina novogradiškog kraja. Za članove su  najznačajnija  okupljanja  u prostorijama  udruge i duženja  na  kreativnim radionicama, obilježavanja raznih obljetnica i blagdana. Na kreativnim radionicama izrađuju razne predmete, a to što naprave predstavljaju na  raznim manifestacijama.  Prostor koji  imaju nije  adekvatan   za poludnevni boravak i  ne odgovara traženim standardima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Udruzi je zato jedan od prioriteta  zajedno s Gradom osigurati prostor prema  traženim standardima.

Tijekom ljeta organiziraju se   brojne aktivnosti i druženja  za svoje članove. Pretežito su to  rekreativne aktivnosti, izleti  i  druženja na otvorenom. Udruga osoba s intelektualnim teškoćama „SUNCOKRET“ sudjeluju u projektima čiji je cilj  članovima  omogućiti  kreativna druženja i  u što većoj mjeri uključiti ih  u život zajednice.

Related Post