MEĐUNARODNI DAN VOLONTERA: Novogradiški Crveni križ se zahvalio svojim volonterima 

894 0

Autor Franjo Samardžić

 

NOVA GRADIŠKA, 4. prosinca 2021. – Gradsko društvo Crvenog križa Nova Gradiška danas je  povodom obilježavanja  Međunarodnog dana volontera, koji se obilježava 5. prosinca,   u restoranu „Dukat“  okupilo volontere Crvenog križa  da im se zahvali na doprinosu koji su dali u  radu Crvenog križa i svečano im  uruči  priznanja i zahvalnice. 

Nakon što ih je  u ime GD Crvenog križa  pozdravila Almira Čar, učinio je to  njegov ravnatelj Dario Pauković  ističući  da je ova godina bila posebno zahtjevna za Crveni križ, a time  i za njegove volontere. Velik doprinos  volonteri novogradiškog Crvenog križa dali  u potpori stanovništvu nakon  potresa na području Sisačko-moslavačke županije i podijeli hrane u Petrinji,  podijeli  paketa humanitarne pomoći (hrane i higijene),  pomoći  nakon poplave u općini Rešetari na isušivanju  prostora  i potom u pandemiji koronavirusa  asistiranjem kod cijepljenja stanovništva.  

  -Ovo je prigoda  da se na kraju  kalendarske godine  prisjetimo, vas velikodušnih ljudi  koji  ste   besplatno  ugradili svoje vrijeme, trud i znanje  za pomoć društvu i pojedincu. Gradsko društvo Crvenog križa ima tri zaposlena  i bez vas  puno toga  ne bi mogli učiniti – kazao je Dario Pauković i  svima se još zahvalio što se nesebično žrtvuju   za ljude na području grada Nova Gradiška i 10 općina novogradiškog kraja, a  kada je to potrebno i šire, kao što je  to bio slučaj nakon potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji. 

Related Post

BLAGDAN SVIH SVETIH

Autor - 01/11/2017 0
Blagdan podsjeća i na sve one koji nisu stavljeni na oltar ili u kalendar, a ostvarili su velika djela ljubavi…