MEĐUNARODNA HUMANITARNO-BAJKERSKA AKCIJA KREĆE IZ NOVE GRADIŠKE

415 0

Ovogodišnjom humanitarnom akcijom donacije su osigurane Domovima zdravlja u Žepču i Livnu te Dječjoj bolnici “KANTRIDA“

NOVA GRADIŠKA, 8. svibanj 2015. – Grad Nova Gradiška domaćin je 18. svibnja sudionicima i organizatorima te pokrovitelj predmetne humanitarno-bajkerske akcije

koju zajednički organiziraju udruga Eurobiker Charity Croatia i udruga- donator Biker-Brummi-Hilfe iz Savezne Republike Njemačke.

 

Ovom humanitarnom akcijom osigurano je 16 šlepera humanitarne pomoći, koja će zajedno s brojnim eurobajkerima u pratnji, biti predana potrebitima, među kojima je i donacija Općoj bolnici u Novoj Gradiški.

 

Konvoj s pratnjom dolazi u Novu Gradišku 17. svibnja, a narednog dana donacija će biti predana Općoj bolnici u Novoj Gradiški. Gradonačelnik Željko Bigović organizirat će primanje i zajedničku večeru i druženje svih sudionika i motorista.

Dana 19.5.2015. predviđen je službeni start konvoja.

 

UKRATKO O UDRUZI  “EUROBIKER CHARITY CROATIA“ I PROJEKTU “EUROTOUR 2015“

Udruga “EurobikerCharity Croatia“ i ove godine kao glavni suorganizator njemačkoj humanitarno-bajkerskoj udruzi  “Biker-Brummi-Hilfe“  sudjeluje u organizaciji humanitarno-bajkerskog projekta Eurotour 2015.  Ovogodišnja  humanitarnaakcija je usmjerena  kao donacija Općoj bolnici u Novoj Gradišci, Domovima zdravlja u Žepču i Livnu te Dječjoj bolnici “KANTRIDA“U ime grada Nove Gradiške   domaćinstvo i pokroviteljstvo nad službenim međunarodnim startom je prihvatio gradonačelnik gospodin  Željko Bigović,  a u ime PGŽ pokrovitelj je Župan Zlatko Komadina.

Pokroviteljii cijelog projekta sui Europski Parlament  te Predsjednik Rep.NjemačkeJoachimGauck.

 

Humanitarni konvoj od 16 kamiona/šlepera razne opreme zajedno s brojnim Eurobajkerima u pratnji,  nakon službenog međunarodnog starta 19,05,2015.iz N.Gradiške,  ide dalje u Žepče I Livno, država Bosna i Hercegovina, gdje se isporučuju donacije domovima zdravlja,školama i staračkim domovima, a krajnji cilj  cijelog humanitarno-bajkerskog projekta je predaja donacije Dječjoj bolnici“Kantrida“ u Rijeci 22.05.2015g,  sa prigodnim programom koji će Riječki bajkeri organizirati za sve sudionike na Automotodromu “Grobnik“ .

Udruga  “EurobikerCharity Croatia“  neformalno djeluje od 2009 god. a  formalno od lipnja 2013 god. I član je međunarodne humanitarno-bajkerske asocijacije „ Eurobikere.V.“.

Udruga djeluje pod zajedničkim motom svih Eurobikera  “Mobilnost nadilazi granice i spaja kulture“ .i kao takva sudjelovala je u brojnim humanitarno-bajkerskom projektima,  kao  što su donacije  bolnicama i domovima u Slavonskom Brodu,Mostaru,Vukovaru,Livnu,Srebrenici i dr.

Naša udruga je i samostalno organizator brojnih humanitarnih akcija, od kojih bi istaknuli  donaciju poplavljenim područjima Slavonije  “Gunja 2014“.

Pored toga sudjelovali smo kao partneri Europskim bajkerima u brojnim tematskim Euroturama prema Rusiji,Ukrajini, Bugarskoj,Rumunjskoj,Grčkoj,Makedoniji,Albaniji,Kosovu,Srbiji te Luxemburgu

kojom prilikom smo bili primani kako  u brojnim ambasadama tako i kod nekoliko Predsjednika država.

Naše humanitarno i bajkersko djelovanje je do sada zabilježeno u raznim prilozima, kako  od strane brojnih Hrvatskih medija poput HTV,TV-NOVA,SBTV,te brojnih portala te radio postaja, tako i u brojnim stranim medijima..

Udruga je ove 2015 godine proslavila 5 godina djelovanja i u svoje počasno članstvo pored dva postojeća počasna  člana Dr.Vesna Bosanac i Ratko Dragović-Klek, primila i nova dva a to su Dr.Hermann Munzell i Župan BPŽ – Danijel Marušić.

Pored ovih 2015g u planu imamo posjet Memorijalnom Centru Auswitz i aktovnosti za 2016 a to su Humanitana donacija prema Bolnici u Šibeniku i   RAINBOW TOUR – humanitarno-bajkerski projekt za Južnoafričku Republiku, za kojeg smo već sada dobili pokroviteljstvo Švedske Kraljice i kompanije VOLVO.           ( Predsjednik  Zlatko Blaževac)


EUROBIKER CHARITY CROATIA TOUR 2015

DRAFT

17,05,2015 NEDJELJA :

Dolazak konvoja 16 šlepera humanitarne pomoći Njemačke udruge Biker-Brummi-Hilfe i smještaj u Novoj Gradišci

18,05,2015 PONEDJELJAK :

Dolazak i smještaj Eurobajkera u Novu Gradišku.

Istovar i predaja donacije Općoj bolnici u Novoj Gradišci, primanje kod gradnonačelnika Željka Bigovića.

U večernjim satima će biti zajednička večera i druženje svih učesnika humanitarne akcije i motorista u pratnji. Noćenje u N.Gradišci.

19,05,2015 UTORAK 9,00 sati :

Međunarodni start konvoja BBH šlepera hum.pomoći i Eurobajkera

Dolazak konvoja u Žepče te istovar i predaja humanitarne donacije domu zdravlja i školama u Žepču.

Prijem kod gradonačelnika Mate Zovka.

Naveče će u organizaciji Mk United Žepče biti organiziran prigodan program za učesnike humanitarne akcije. Noćenje u Žepču.

20,05,2015 SRIJEDA 9,00 sati:

Polazak konvoja BBH šlepera hum.pomoći i Eurobajkera za Livno.

Dolazak u Livno i prigodan program u organizaciji Mk Vukovi iz Livna.

Noćenje u Livnu.

 

 

21,05,2015 ČETVRTAK 9,00 sati:

Polazak konvoja BBH šlepera i Eurobikera iz Livna i dolazak u večernjim satima na Motodrom GP GROBNIK.

Smještaj za noćenje u okolici Grobnika.

Na veče je predviđeno druženje „Rijeka nightlife“

22,05,2015 PETEK

U dopodnevnim satima je predviđen istovar i službena predaja humanitarne donacije Dječjoj bolnici „KANTRIDA“ i  primanja kod Župana PGŽ Zlatka Komadine i ravnatelja bolnice. U pratnji konvoja će biti i svi motoristi koji će napraviti i DEFILE ulicama grada Rijeke.

Nakon defilea je predviđen povratak na Motodrom GROBNIK .

Na motodromu GP-GROBNIK će domaćini pod vodstvom proslavljenog motorističkog asa Krešimira Erdeca-Keca organizirati sigurnu vožnju po stazi za Eurobajkere učesnike u ovom humanitarno-bajkerskom projektu.

U večernjim satima će biti zajedničko druženje i Party na Grobniku za sve učesnike akcije.

23,05,2015 SUBOTA

Po vlastitom izboru, postoji mogućnost organiziranog odlaska motorista u posjet Vinskim cestama Istre ili na otok Krk, posjet motosusretu u organizaciji Mk Griffons s Krka.

24,05,2015 NEDJELJA

KRAJ   EUROBIKER CHARITY CROATIA TOURA 2015

 

Related Post

UČESTALE VREMENSKE NEPRILIKE

Autor - 13/09/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 13. rujna 2014. – Sinoćnja obilata kiša ponovno je uzrokovala probleme na području Nove Gradiške i okolice. Voda…