MEĐUNARODNI SPORTSKI DOGAĐAJ

936 0

Predsjednik KK Nova Gradiška Zlatko Bunjevac posebno se zahvalio ekipi SLAVONIJA BEČ na dolasku u nadi da će dva kluba nastaviti suradnju

 

NOVA GRADIŠKA, 9. lipnja 2014. – Proteklog vikenda 07.06.2014 bilježimo vrlo lijep međunarodni sportski događaj u Novoj Gradiški. Riječ je o gostovanju članova hrvatskog kuglačkog kluba SLAVONIJA iz Beča koje su ugostili članovi kuglačkog kluba ” NOVA GRADIŠKA”. Riječ je o nastavku prijateljske i sportske suradnje koja traje već niz godina. I lani su primjerice naši Novogradiščani doživjeli nezaboravno gostoprimstvo, a evo sada je ovo bio trenutak uzvrata u kojem su i oni iskazali uzornom organizacijom prigodnog turnira i općenito srdačnošću i ljubaznošću kao uzorni domaćini. Goste je predvodio Marko Jurišić (rodom iz Doline otišao u Austriju 1972. godine, Igrači KK SLAVONIJA inače nastupaju i u austrijskim klubovima, a u postavi koja je stigla u Novu Gradišku su igrači porijeklom novogradiškog kraja a ima i Austrijanaca. Prezadovoljni su bili prijemom u Novoj Gradiški, bili su smješteni u “Maksimilijanu” U subotu u 14,00 sati je krenuo kuglački turnir na kojem su sudjelovale 4 ekipe(SLAVONIJA BEČ,CROATIA MIHALJEVCI,DRAGOVOLJAC I KK NOVA GRADIŠKA .U cijeloj utakmici je bila napetost da bi na kraju bili postignuti sljedeći rezultati:

 

1. mjesto KK Nova Gradiška 2991 čunj (Đapić 475,Filipović 505,Franjković 509,Zboril 517,Glavaš 477,Strinavić 508) 2. mjesto Slavonija Beč 2875 čunjeva(Čavlović515,M.Južrišić 483,Sander 484,Migles 441 O. Jurišić 451,Braun 501) 3.mjesto Dragovoljac2845 čunjeva(Stanković 486,Petričević 479,Mataković404,Tomašić481,Poljak 492, Ribarić 503),4. mjesto Croatia 2788 čunjeva(Zovko 489,Deanović465,Puljašević464,Soldo 464,Demin431,Antunović 475) Nakon natjecanja u vatrogasnom domu je upriličena dodjela peharai .

 

Prije same dodjele nagrada Filipović se zahvalio svim natjecateljima na sudjelovanju i velikoj borbi do same završnice ,pozdravio je sve goste,zahvalio se u ime KK Nova Gradiška Marku Jurišiću na velikom poklonu (elektronika Kuglane) koju su im poklonili, Zahvalio se gradonačelniku Željku Bigoviću što su imali razumijevanja prema problematici kuglane te taj Veliki poklon financijski riješili prijevoz, te se isto tako Filipović zahvalio grad. Željku Bigoviću na sponzorstvu ovog velikog turnira.Predsjednik KK Nova Gradiška Zlatko Bunjevac se obratio svim gostima te se posebno zahvalio ekipi SLAVONIJA BEČ na njihovom odazivu u nadi da će ovakva suradnja i dalje nastaviti te je dodijelio plaketu za dugogodišnju suradnju Marku Jurišiću,Isto tako je M.Jurišić u ime kluba Slavonije Beč dodijelio plaketu Uspomenu na prijateljske susrete,te se podijelili veliki pokloni i sa jedne i sa druge strane . Nakon podjele poklona obratio se gradonačelnik Željko Bigović te naveo da je ovakva organizacija pohvalna,da će grad uvijek imati razumijevanja za ovakve organizacije ,suradnja će se i dalje nastaviti i nada se da ćemo zajedno riješiti i kuglanu te imati uvjete za sve rangove. Poslje toga je gradonačelnik uručio pehare za osvojena mjesta.Na kraju je Branko Jurišić koji je sa Markom imao inicijativu za suradnju kuglačkih klubova rekao par pohvalnih riječi u nadi da se daljnja suradnja nastavi.

 

Razmijenjeni su prigodni skromni darovi, upriličena zajednička večera, bilo je lijepo prigodno i veselo.

Related Post