POLICIJSKI VIKEND

755 0

9. lipnja 2014. –  SAŽETAK – Tijekom vikenda, na području iz nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, evidentirano je 14 kaznenih djela, od kojih su najbrojnija (11) kaznena djela protiv imovine.

U području prometa dogodilo se 10 prometnih nesreća, od kojih pet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe teško ozlijeđene, dok su četiri osobe lakše ozlijeđene, te pet prometnih nesreća s materijalnom štetom. Zabilježena su četiri (4) prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

 

KAZNENA DJELA

 

OPET INTERNETSKA PRIJEVARA – U petak, dana 6. lipnja, policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, u poslijepodnevnim satima, zaprimili su dojavu o prijevari. Naime, 27-godišnjak je pronašavši oglas na internetu, kontaktirao mušku osobu te dogovorio kupoprodaju mobitela. Nakon što je uplatio nekoliko tisuća kuna na dogovoreni račun, otišao je preuzeti kupljeni mobitel od vozača autobusne linije, te shvatio da je prevaren, obzirom da mu muška osoba mobitel nije poslala putem vozača autobusa, kako je bilo prethodno dogovoreno. Policija nastavlja daljnji rad u cilju pronalaska počinitelja kaznenog djela.

 

UKRAO BANKOVNE KARTICE I PLAĆAO RAČUNE – U Policijskoj postaji Slavonski Brod, dana 6. lipnja, 57-godišnjak je prijavio krađu torbice. Naime, istoga dana, u vremenu od 19 do 21 sati, u Slavonskom Brodu, Ulica Krste Frankopana, nepoznata osoba je iz osobnog automobila, kroz otvoren prozor otuđila torbicu sa osobnim stvarima, dokumentima, te bankovnim karticama. Potom je nepoznati počinitelj, na nekoliko lokacija u Slavonskom Brodu, platio račune, oštetivši tako 57-godišnjaka za nekoliko tisuća kuna. Policijski službenici tragaju za počiniteljem kaznenog djela i otuđenim predmetima.

 

PROMETNE NESREĆE


TEŠKO OZLIJEĐEN MOTOCIKLIST – Dana 6. lipanja, oko 17.55 sati, u prometnoj nesreći koja se dogodila u Zadubravlju, teško je ozlijeđen 39-godišnjak. Policijski službenici su očevidom utvrdili, da je 39-godišnjak zbog neprilagođene brzine, u zavoju ulijevo izgubio nadzor na upravljačem, uslijed čega je pao, sletjevši potom s kolnika. U ovoj prometnoj nesreći vozač motocikla je teško ozlijeđen, a liječnička pomoć mu je pružena u bolnici u Slavonskom Brodu. Policija protiv 39-godišnjaka podnosi prekršajnu prijavu mjerodavnom Prekršajnom sudu u Slavonskom Brodu.


VOZIO BEZ DOZVOLE I TEŠKO SE OZLIJEDIO – Dana 7. lipnja, oko 15 sati, u prometnoj nesreći koja se dogodila u blizini Širinaca, jedna osoba je teško ozlijeđena, dok je jedna osoba lakše ozlijeđena. Policija je očevidom na mjestu prometne nesreće utvrdila, da je 19-godišnjak upravljajući osobnim automobilom Audi, prije stjecanja prava na upravljanje, izlaskom uz zavoja udesno, prešao na suprotnu stranu, kotačima zahvatio travnatu površinu, sletjevši potom u kanal, gdje je vozilo udarilo u stablo. U ovoj prometnoj nesreći vozač je teško ozlijeđen, a liječnička pomoć mu je pružena u bolnici u Novoj Gradiški, gdje je zadržan na daljnjem liječenju, dok je 16-godišnji putnik lakše ozlijeđen. Policijski službenici protiv 19-godišnjaka dostavljaju optužni prijedlog Prekršajnom sudu, te o prometnoj nesreći dostavljaju izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Related Post

ZAKAZALA RODITELJSKA SKRB

Autor - 28/01/2013 0
SLAVONSKI BROD 28. siječanj 2012. – Na današnjoj konferenciji za medije bilo je riječi o čl. 95 Obiteljskog zakona. Glasnogovornica…