MILKA PERKOVIĆ, PREDSJEDNICA OV REŠETARA: Radili smo složno i odgovorno bez obzira na stranačku raznolikost

1458 0

Autor Franjo Samardžić
REŠETARI, 29. lipnja 2020. – Iza svih uspjeha koje godinama postiže Općina Rešetari, gradeći komunalnu i društvenu infrastrukturu u svim naseljima na području općine, podupirući pritom rad udruga i društava, te dajući potpore društveno i socijalno najosjetljivijim skupinama, stoje odluke Općinskog vijeća kao predstavničkog tijela. Što je to i kako radilo Općinsko vijeće u proteklih godinu dana na svečanoj sjednici upriličenoj u povodu Dana općine govorila je njegova predsjednica Milka Perković.

 

Poštovane dame i gospodo,cijenjeni gosti i uzvanici,dragi prijatelji.

Zadovoljstvo mi je a i čast pozdraviti Vas u ime vijećnica i vijećnika Općine Rešetari,te u svoje osobno ime i zahvaliti Vam na prisustvu ovoj svečanoj sjednici Općinskog vijeća Rešetari povodom obilježavanja Dana Općine Rešetari.
Godina je ovo koja nimalo nije slična niti jednoj do sada, godina koju je obilježila pandemija uzrokovana Corona virusom i mjere koje su bile u skladu sa situacijom su razlog neobilježavanja Dana Općine u svibnju kako to i inače činimo,ali nismo odustali,već sačekali i pratili razvoj događanja jer želimo našim mještanima i prijateljima ove općine javno prezentirati i činjenicama potkrijepiti što se napravilo u proteklih godinu dana.Nije nam namjera hvaliti se,već upravo suprotno, potaknuti građane da nama daju ideje i da zajednički i dalje radimo na tome kako poboljšati život u našoj općini i dodatno podići standard.

Usprkos svim mjerama kroz koje smo prošli i prolazimo ,problematici s kojom se svakodnevno susrećemo, Općina Rešetari ni na trenutak nije stala s radom.Zahvaljujući ogromnom trudu i zalaganju maloga tima zaposlenih na čelu s načelnikom,svi planirani projekti su realizirani ili u fazi realizacije;od onih velikih poput reciklažnog dvorišta,dječjeg vrtića,vatrogasnog doma i kulturnog centra,dogradnje općine,pa do niza manjih ali isto tako bitnih,kao što nismo ni prestali brinuti o ukupnom stanovništvu, od onih najmlađih pa sve do najstarijih.
Vijeće kojem sam na čelu i koje je evo u zadnjoj godini svoga mandata redovito je održavalo sjednice. Odaziv vijećnika na svim sjednicama je bio gotovo stopostotan i nastavili smo raditi onako kako smo i započeli;,a to je siguran put ka realizaciji zacrtanih ciljeva. Razlike su prirodno stanje ,ali zajednički interes mora biti isti – bolja Općina Rešetari.Dobrom suradnjom s načelnikom,prepoznavši njegovu viziju i želju za napretkom,odluke koje su se našle pred nama donesene su jednoglasno.Smatram da smo radili dobro,iskoristili maksimum od mogućega i kroz cijelo vrijeme a naročito u ovoj godini bili smo i jesmo jedno veliko gradilište i promjene su vidljive ne samo u Rešetarima već i u svim naseljima ove općine.Ne primjećuje ih samo onaj tko to ne želi.Zato hvala mojim vijećnicima na ozbiljnosti u radu i odgovorno prihvaćenom povjerenju koje su im dali mještani ove Općine.
Na dobroj suradnji i razumijevanju zahvaljujem i Načelniku Općine g.Aga Zlatku,njegovom zamjeniku g.Kolaković Željku te svim djelatnicima općine za koju sam sigurna da će takva ostati i ubuduće.
Zahvaljujem svima onima koji su nas pratili i pomagali, te mještanima naše općine koji su svojim radom,sugestijama,pohvalama pa i kritikama ili na bilo koji drugi način doprinijeli da danas imamo općinu primjerenu 21.stoljeću,općinu poželjnu za život svakom stanovniku,općinu iz koje mladi neće odlaziti već graditi svoju budućnost,općinu u koju će se imati razloga vratiti i oni koji su nas, nažalost, i napustili.

Čestitke i zahvale upućujem i dobitnicima ovogodišnjih priznanja koje već tradicionalno dodjeljujemo povodom Dana Općine jer ste svatko u svojoj domeni djelovanja doprinijeli napretku općine te promicanju njenog ugleda.

Mještankama i mještanima Općine Rešetari čestitam ovaj dan,a sve Vas prisutne još jedanput pozdravljam želeći Vam ugodan boravak u mojoj Općini.

Hvala lijepa i svako dobro vam želim.
Rešetari,26.06.2020.

Related Post

HSLS REŠETARI

Autor - 17/09/2013 0
REŠETARI, 17. rujna 2013. – Općinski ogranak HSLS Rešetari i ove godine nastavlja s ekološkim akcijama, kako bi se ponajprije…