RAZLIČITA EVIDENCIJA: Na području brodsko-posavske županije vodi se 50 oboljelih, iako ih 5 živi u drugim dijelovima Hrvatske

393 0

NOVA GRADIŠKA, 29. lipnja 2020. – Zašto dolazi do nesrazmjera u brojkama zaraženih osoba od kopronavirusa u brodsko-posavskoj županiji koje objavljuju županijski i nacionalni stožer.
Zamjenica ravnatelja HZJZ-a Marija Bubaš kazala je da Nacionalni stožer podatke uzima u 12,45 sati dok za županijske stožere protekla 24 može biti, naprimjer , od 9 do 9 sati. Dodaje da evidencija Nacionalnog stožera ovisi o tome koliko su epidemiolozi unijeli slučajeva u nacionalnu platformu. To se možda odnosi na neke druge županije ali ne i na brodsko-posavsku.
Županijski stožer CZ brdsko-posavske županije u više je navrata obrazlagao zašto su različiti brojevi pozitivnih osobe na virus SARS-CoV-2. Ne radi se samo o vremenu unosa podataka u sustav, već i o tome što neke zaražene osobe imaju prebivalište, ne žive na području brodsko-posavske županije, kako ih u evidenciji vodi Nacionalni stožer. Tako u jučerašnjem priopćenju navodi da se u evidenciji oboljelih na području županije vodi 50 osoba, od kojih 5 ima službeno prebivalište u Brodsko-posavskoj županiji, a žive u drugim dijelovima RH.

Related Post