Minimalni poraz Sloge

419 0

7. svibanj 2012. – U Novoj Gradiški je gostovala vodeća

momćad 1.ŽNL, Željezničar Livada iz Slavonskog Broda i odigrala prvenstvenu utakmicu 25. kola protiv domaće Sloge. Naravno da je gost, najvjerojatnije novi prvak ovog natjecanja, bio favorit u ovom susretu, ako ništa drugo, a ono zbog toga jer su zaista najviše pokazali u ovom dijelu prvenstva, a s druge strane jer je Sloga nastupila dobro desetkovana neigranjem čak šest prvotimaca o čemu smo nedavno pisali. Najviše je nedostojao kapetan Bojan Bokan čiju ulogu je na ovoj utakmici preuzeo iskusni Vinko Barišić. I u takvom krnjem sastavu Sloga se junački suprostavila vrlo dobroj i uigranoj momčadi gosta. Što više, posebno u prvom dijelu izvela je nekoliko vrlo uspješnih napadnih akcija i mogla je povesti. Gosti su napadali široko, energično i vrlo konkretno, ali je obrana Sloge u svim situacijama promptno reagirala i na vrijeme otklanjala opasnost i odmah u protunapadima stvarala stalni pritisak na veznu liniju Željezničara. Sloga je imala oslonac u čvrstoj obrani na čelu sa iskusnim Vinkom Barišićem i njegovim asistentima Ivanom Dencem i Vanjom Španović, ali i novakom na golu Sloge Tihomirom Matkovićem, nakon odlaska u HV standardnog vratara Plavca.

 

Koliko su gosti bili opasni u napadačkim akcijama uzvraćali su adekvatno i Novogradiščani, ali, nažalost nije bilo realizacije. I kada se očekivalo, obzirom na ravnopravnost na terenu i izgledne prilike jedne i druge strane da će susret završiti pravično bez pobjednika, događa se ta nesretna 85. minuta kada Gavranić koristi trenutak nepažnje obrane Sloge i postiže jedini pogodak na utakmici i minimalnu pobjedu od 1:0. Bila je to sportska nepravda, iako je kvaliteta Željezničara poznata, što su i pokazali na ovoj utakmici, ali su im Novogadiščani borbenošću i srčanošću potvrdili da su, bar u ovom susretu, bili ako ne u svim finesama igre, a ono rezultatom (0:0) i htijenjem ravnopravni, što je uostalom i rezultat do 85. minute najbolje govorio. Obzirom na sastav kojeg je trener Željko Bakunić u ovoj utakmici imao i znajući na trenutačni igrački hendikep ne treba žaliti, poraz je minimalan i častan. Treba se okrenuti idućim susretima jer Sloga ovog proljeća i pored spomenutih nedaća igra dobro, kvalitetno i lijepo uz mnogo berbenosti i znanja. I, jedno možda nevažno pitanje: zašto ovu utakmicu gdje igra momčad iz Slavonskog Broda sudi glavni sudac iz Slavonskog Broda, a pomoćnici su iz okolice? Zar je postojala bojazan da neki sudac bliže Novoj Gradiški, recimo, nebi bio objektivan poput Kuzmića, koji je vodio ovu utakmicu?

 

Momčad Sloge je igrala u sastavu: Matković, Denac, Španović, Barišić, Čavalić, Petrović, Ugarković (od 65. Bakunić), Radošić, Menegoni, Kolić (od 80. Vlaović), Dokuzović uz trenera Željka Bakunića.

Related Post