Ministar Tolušić na „Doručku s hrvatskih farmi”

1574 0

Autor bpz.hr

Sikirevci, 19.travnja 2017. – U Sikirevcima se održava „Doručak s hrvatskih farmi”. U sklopu ovog programa posluženi su tradicionalni domaći poljoprivredni proizvodi, mlijeko i mliječni proizvodi, meso, jaja, med i kruh s oznakama Mlijeko hrvatskih farmi, Meso hrvatskih farmi, Med iz Lijepe naše, Jaja hrvatskih farmi i Kruh hrvatskih polja, te proizvodi iz Brodsko-posavske županije. Hrvatska poljoprivredna agencija (HPA), Brodsko-posavska županija i središnji uzgajivački savezi, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, okupili su 200- njak sudionika, uzgajivača goveda, proizvođača mlijeka, predstavnika prehrambene i prerađivačke industrije. Razmjenjivale su se najnovije informacije i raspravljalo o aktualnim temama za razvoj govedarske proizvodnje.

Proizvodi s hrvatskih farmi su dokazane slijedivosti, svježi, dostupni i kvalitetni, poznatog podrijetla i datuma proizvodnje. Na Doručku s hrvatskih farmi predstavljeni su sustavi dobrovoljnog označavanja stočarskih proizvoda, jer kupovinom proizvoda s hrvatskih farmi i lokalnih poljoprivrednih proizvoda utječemo na razvoj hrvatske poljoprivredne proizvodnje.

Na Doručku s hrvatskih farmi u Sikirevcima nazočio je ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, župan Brodsko-posavske županije, Danijel Marušić predsjednik Županijske skupštine i zastupnik u Hrvatskom saboru Pero Ćosić, ravnatelj Hrvatske poljoprivredne agencije Zdravko Barać i predsjednik županijske poljoprivredne komore Antun Vrakić.

Govoreći o hrvatskim proizvodima, župan Danijel Marušić najavio je i skoro uvođenje proizvoda hrvatskih proizvođača u škole i vrtiće. Na tom polju su već postignuti određeni dogovori, a ono što slijedi jesu daljnji koraci u cilju realizacije projekta.

Valja istaknuti da na području Brodsko-posavske županije od 103 tisuće hektara poljoprivredne površine 43 tisuće je državno poljoprivredno zemljište. Više od 20.700 kućanstava bavi se poljoprivredom, a njih više od 7300 je upisano u registar OPG-a. S toga i ne čudi zainteresiranost poljoprivrednika za zaštitu domaće proizvodnje, ali i domaćih proizvođača.

Nakon „Doručka s hrvatskih farmi” u Vijećnici općine Sikirevci ministar Tolušić je održao i radni sastanak s predstavnicima poljoprivrednih proizvođača Brodsko-posavske županije

Related Post