MIRKO I MARIJA FERIĆ IZ ŠTIVICE

804 0

ŠTIVICA – U petak, 28. studenog, Mirko i Marija Ferić iz Štivice svečano su proslavili „zlatni pir“, odnosno pola stoljeća braka i zajedničkog života.

 

„U dobru i u zlu, dok ih smrt ne rastavi“, počeli su 1964. godine. Zagledali se, zavoljeli, vjenčali, obrađivali plodnu posavsku zemlju, rezbarili, kao svi drugi u selu u to vrijeme i podizali djecu. Uz sve obveze rezbara i poljoprivrednika, Mirko je bio i vatrogasac. Krilatica „Vatru gasi, brata spasi“, za njega je bila zakon. Uvijek je bio pri ruci svima, kad je i gdje je trebalo. Okruglih šest desetljeća Mirko je član DVD-a Štivica. Za toliki staž u humanosti, intervencijama, vježbama i drugim akcijama, dobio je i vrijedno priznanje. Puno puta je morao otići od kuće kad je bilo posla u polju ili rezbarskoj radionici, pa je „gorilo“ i u obitelji, ali Mirko se nije dao, svud je stizao. Tako je i danas.

 

Nakon mise, koju je u štivičkoj župnoj crkvi svete Marije Magdalene slavio župnik Josip Vračarić, gdje su Mirko i Marija obnovili jedno drugom vjernost i zahvalili Bogu za protekle godine, svečanost je nastavljena u prostorijama Vatrogasnog doma. Uz rodbinu i prijatelje, u domu je bio i predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Štivica, Karlo Emanović. Čestitajući članu, Mirku Feriću, 50 godina braka i podsjećajući na 60 godina njegovog članstva u DVD-u, Emanović je bračnom paru poklonio lijepu sliku. Želja rodbine i prijatelja je za 10 godina ponovo se okupiti oko Ferića na svečanosti 60. godišnjice braka. Kako naš narod kaže: „Čovjek snuje, a Bog određuje“, ali nadamo se da će Mirku i Mariji podariti još zdravlja, zajedničkih godina i slavlja.

 

Tekst i fotografije: Višnja Mikić

Related Post