MIRO GAVRAN: Tri domaće i devet inozemnih kazališnih premijera

530 0

ZAGREB / NOVA GRADIŠKA – Tri domaće i devet inozemnih kazališnih premijera hrvatskoga književnika i dramatičara Mire Gavrana bit će izvedene ove jeseni, a prva na rasporedu je premijera drame „Shakespeare i Elizabeta’“21. rujna u Slovačkom Gradskom kazalištu Trenčin iz Trenčina, nakon koje slijede premijere Austriji, Češkoj, Rusiji, Bugarskoj, Srbiji, Albaniji i Mađarskoj – priopćeno je iz Teatra Gavran, a prenosi Tportal.

-Iznimno sam sretan što moje tekstove premijerno izvode brojna kazališta diljem Europe i što u njima nastupaju neki od ponajboljih glumaca u tim zemljama. Primjećujem da pored iskusnih i dokazanih redatelja s kojima sam surađivao, u zadnje vrijeme sve češće moje tekstove režiraju mlade redateljice i redatelji, što me uvjerava da ti tekstovi imaju pored dobre sadašnjosti i dobru budućnost – rekao je tim povodom Miro Gavran.

Na premijeri u Beču, 26. rujna, u Austrijskom teatarskom forumu bit će izvedena komedija „Zabranjeno smijanje“, premijere drame „Pivo“bit će izvedena u Češkom Teatru Školka u gradu Mostu, a premijera komedije „Traži se novi suprug“ u Kazalištu Komedija u Moskvi i u Dramskom kazalištu „Konstantin Veličkov“ u Pazardjiku u Bugarskoj.

Related Post