Mladi novogradiški tenisači na regionalnom prvenstvu Slavonije i Baranje

944 0

Autor : Marko Brčić

U subotu i nedjelju 13. i 14. lipnja 2020. godine u Županji na teniskim terenima Teniskog kluba „Županja 1881“ održano je Regionalno prvenstvo Slavonije i Baranje za juniore i juniorke do 18 godina. Na turniru je nastupilo troje predstavnika Teniskog kluba „Nova Gradiška“, Fran Rakonić i Marko Pavlica u kategoriji juniora te Helena Ratković u kategoriji juniorki.
Najuspješniji od novogradiških tenisača bio je Marko Pavlica koji je u neizvjesnom susretu poražen u polufinalu od Brune Balića iz Osijeka. Važno je istaknuti koliko je ovo veliki rezultat za Marka Pavlicu i novogradiški tenis jer je u četvrtfinalnom dvoboju pobijedio Leona Babić Brajka iz Đakova koji je prvi tenisač na rang listi tenisača u Republici Hrvatskoj do 16 godina i četvrti na rang listi tenisača u Republici Hrvatskoj do 18 godina.
Fran Rakonić je poražen u četvrtfinalu od Brune Balića iz Osijeka u jednom malo čudnom susretu gdje je Fran Rakonić sve imao u svojim rukama i nažalost ispustio gotovo sigurnu pobjedu koja mu je bila nadomak ruke.
Helena Ratković poražena je u prvom kolu od finalistkinje turnira, Korine Roso iz Osijeka.
Fran Rakonić i Marko Pavlica nastupili su i u konkurenciji parova gdje su poraženi od osječkog para u sastavu Matej Dodig/Bruno Balić u jednom zanimljivom i napetom susretu gdje su propustili realizirati i meč loptu koju su imali za pobjedu i plasman u finale.
Bio je ovo odličan vikend za mlade novogradiške tenisače koji su prikazali odlične nastupe ali dojam je da se uz prikazano na terenu moglo i malo više ostvarit, za što je ovaj put nedostajao i malo sportske sreće ali bio je veliki užitak i zadovoljstvo gledati njihove nastupe jer igrao se odličan tenis. Čestitke svima i hrabro dalje u nove pobjede.

REZULTATI :
• 1.kolo : Helena Ratković (NG) – Korina Roso (OS) 6:4, 6:0

• ¼ finale : FranRakonić (NG) – Bruno Balić (OS) 6:3, 4:6, 5:7

• 1.kolo : Marko Pavlica (NG) – Ante Vuković (VK) 7:5, 7:5
• ¼ finale : Marko Pavlica (NG) – Leon Babić Brajko (DJ) 4:6, 7:6, 6:4
• ½ finale : Marko Pavlica (NG) – Bruno Balić (OS) 6:7, 2:6

• ½ finale parovi : Rakonić/Pavlica (NG) – Dodig/Balić (OS)7:5, 3:6, 9:11

Related Post