MLADI ŽUPE KRALJICE SVETE KRUNICE

898 0

NOVA GRADIŠKA, 29. travnja 2014. – U dvogodišnjoj pripravi na katehezama susreta mladih župe Kraljice svete Krunice uz dobrovoljne aktivnosti, izradu božićnih i uskrsnih ukrasa, te pečenje i prodaju kolača,

pomoć i podršku njihovih župljana dobrovoljnim prilogom, oni mladi, otišli su na SHKM-i u Dubrovnik.

 

Petak 25.04.2014. u 22:00h uz blagoslov i molitvu njihovog župnika Ivana Štivičića krenuli su na putovanje u Dubrovnik „NA SLOBODU POZVANI“.

Živjeći u svjetlu Božje riječi opredjeljeniji za njegovu istinu zajedno izražavaju svoju pažnju u traganju za istinom o sebi samima u Isusu Kristu.

Ukoliko se njeguje međusobno zajedništvo, svojim druženjem, prijateljstvom, suosjećajnošću, a posve molitvom otvoreni jedni prema drugima izgrađujemo svoj život ka otvaranju Kristovoj blizini.

U jutarnjim satima, u subotu 26.04.2014., predvođeni mladim volonterima Dubrovnika krenuli su u obilazak grada i znamenitosti. Nakon obilaska, krenula je procesija iz stare jezgre u luku Gruž gdje je u 17:00 sati dubrovački Biskup Mate Uzinić predvodio misno slavlje na kojem je sudjelovalo preko 35.000 mladih iz Hrvatske i inozemstva. Na samom početku misnog slavlja biskup Mate Uzinić zaželio je svima dobrodošlicu.

 

Nakon središnjeg euharistijskog slavlja SKHM-i u luci Gruž u Dubrovniku mladi župe Kraljice svete Krunice su se raspršili po čitavoj Dubrovačkoj biskupiji.

 

Mladi su u nedjelju 27. travnja, drugog dana Susreta hrvatske katoličke mladeži, sa svojim obiteljima – domaćinima, koji su ih velikodušno udomili u svoje domove, sudjelovali na svečanom euharistijskom slavlju u Župi dubrovačkoj, sv. Marije Magdalene – Mandaljena.

 

Uvijek ćemo se sjećati Dubrovnika, i po suncu i po kiši!

 

Velika hvala svim obiteljima koja su nas primila i otvorila svoja vrata i srca, pozdrav od mladih iz Župe Kraljice svete Krunice – Nova Gradiška.

 

Neka Uskrsli Kristi uvijek živi u nama!

 

Fotografije SHKM župe Kraljice svete Krunice možete pogledati na stranici župe: http://zupa-kraljicekrunice.hr/

 

NAPISAO: Dražen Đukić-Župa Kraljice svete Krunice

Related Post

RADOST ŽIVOTA

Autor - 27/01/2014 0
ZAPOLJE – U nedjelju, 26. siječnja požeški biskup Antun Škvorčević posjetio je župu Zapolje te je predvodio središnje euharistijsko slavlje…

POŽEŠKA BISKUPIJA

Autor - 25/08/2014 0
U župnoj crkvi Mučeništva sv. Ivana Krstitelja u Zapolju u župničku službu uveden je fra Josip Poleto, a u župnoj…