MLADI ŽUPE KRALJICE SVETE KRUNICE

521 0

NOVA GRADIŠKA, 29. travnja 2014. – U dvogodišnjoj pripravi na katehezama susreta mladih župe Kraljice svete Krunice uz dobrovoljne aktivnosti, izradu božićnih i uskrsnih ukrasa, te pečenje i prodaju kolača,

pomoć i podršku njihovih župljana dobrovoljnim prilogom, oni mladi, otišli su na SHKM-i u Dubrovnik.

 

Petak 25.04.2014. u 22:00h uz blagoslov i molitvu njihovog župnika Ivana Štivičića krenuli su na putovanje u Dubrovnik „NA SLOBODU POZVANI“.

Živjeći u svjetlu Božje riječi opredjeljeniji za njegovu istinu zajedno izražavaju svoju pažnju u traganju za istinom o sebi samima u Isusu Kristu.

Ukoliko se njeguje međusobno zajedništvo, svojim druženjem, prijateljstvom, suosjećajnošću, a posve molitvom otvoreni jedni prema drugima izgrađujemo svoj život ka otvaranju Kristovoj blizini.

U jutarnjim satima, u subotu 26.04.2014., predvođeni mladim volonterima Dubrovnika krenuli su u obilazak grada i znamenitosti. Nakon obilaska, krenula je procesija iz stare jezgre u luku Gruž gdje je u 17:00 sati dubrovački Biskup Mate Uzinić predvodio misno slavlje na kojem je sudjelovalo preko 35.000 mladih iz Hrvatske i inozemstva. Na samom početku misnog slavlja biskup Mate Uzinić zaželio je svima dobrodošlicu.

 

Nakon središnjeg euharistijskog slavlja SKHM-i u luci Gruž u Dubrovniku mladi župe Kraljice svete Krunice su se raspršili po čitavoj Dubrovačkoj biskupiji.

 

Mladi su u nedjelju 27. travnja, drugog dana Susreta hrvatske katoličke mladeži, sa svojim obiteljima – domaćinima, koji su ih velikodušno udomili u svoje domove, sudjelovali na svečanom euharistijskom slavlju u Župi dubrovačkoj, sv. Marije Magdalene – Mandaljena.

 

Uvijek ćemo se sjećati Dubrovnika, i po suncu i po kiši!

 

Velika hvala svim obiteljima koja su nas primila i otvorila svoja vrata i srca, pozdrav od mladih iz Župe Kraljice svete Krunice – Nova Gradiška.

 

Neka Uskrsli Kristi uvijek živi u nama!

 

Fotografije SHKM župe Kraljice svete Krunice možete pogledati na stranici župe: http://zupa-kraljicekrunice.hr/

 

NAPISAO: Dražen Đukić-Župa Kraljice svete Krunice

Related Post

MISA ZA POGINULE BRANITELJE

Autor - 02/05/2012 0
OKUČANI, 1. svibnja 2012. – Na sedamnaestu obljetnicu vojno-redarstvene operacije „Bljesak“, 1. svibnja u Okučanima je održan spomen na kojem…

SVEĆENIČKA GODINA

Autor - 13/06/2010 0
 Središnje slavlje u Požeškoj biskupiji održano u župi Kraljice Svete krunice  NOVA GRADIŠKA, 11. lipnja 2010. – Na svetkovinu Presvetog Srca…

SRETNA OBITELJ

Autor - 05/03/2012 0
Autor: pozeska-biskupija.com NOVA KAPELA, 5. ožujka 2012. – U predvečerje druge korizmene nedjelje, 3. ožujka požeški biskup Antun Škvorčević predvodio…