Mladost – Croatia 4:1

857 0

11. svibanj 2011. – Danas su nogometaši cerničke Mladosti

u 29. kolu 3.HNL, istok, pobijedili posljednje plasiranu momčad Croatiu iz Đakova s 4:1(2:0) nakon ležerne igre, gdje su bili apslutni favoriti i tu su ulogu i materijalizirali visokom pobjedom. Ceničani su od početka napadačkom igrom željeli sprati ljugu s prošlonedjeljnog visokog ligaškog poraza i posrtanja u Kupu, pa su stvorili u početku i nekoliko vrlo izglednih prilika. Posebno je bila ona velika Martinovića u 10. minuti kada je izbio u kazneni prostor, vrata Croatije ostala su prazna, a on je uputio loptu tik lijeve vratnice. Ono što nisu učinili napadači u 20. minuti načinio je Vjekoslav Juraković. Udarac iz kuta s desne strane izveo je Kulić, lopta je došla do Lukšića koji glavom dodaje do Jurakovića koji iz blizine ubacuje u gol za vodstvo Cerničana od 1:0. I drugi pogodak za Mladost postiže Juraković. Ponovno je izvedan udarac iz kuta s desna kojeg je precizno izveo Mario Pavelić. To je bila uvježbana akcija nakon kornera kada loptu prima Juraković i šalje je glavom u mrežu za 2:0. Iako je bilo obostrano do poluvremena dosta prilika, posebno od strane Mladosti, na odmor se otišlo sa dva pogotka Jurakovića.

U nastavku gosti od početka atakiraju na gol Mladosti. Imali su čak i desetminutnu terensku inicijativu. Kao rezultat takve igre bio je i pogodak kojeg su postigli u 56. minuti i smanjili na 2:1. Izgledalo je da će svakog časa i izjednačiti. Međutim, Cerničani su ponovno zavladali terenom, vrše učestale napade i uspijevaju u 76. minuti preko Milana Kulića povećati na 3:1. Jednu dubinsku loptu dobio je Terzić koji je odmah odigrao do Kulića koji je bez oklijevanja opalio po golu i realizirao. Nakon tog vodstva igra gubi na tempu, a Cerničani sve češće ugrožavaju gol Đakovčana. I kada se utakmica bližila kraju Mladost je postigla jedan neobičan gol. Loptu je vodio po sredini igrališta Mario Vlaović imao je u prilici bar dvojicu igrača da prime loptu,pa je fintirao da će im dodati, pa je i međašnji sudac primijetio i odmah je signalizirao zaleđe. Međutim, lukavi Mario Vlaović nije dodao loptu nego je sam nastavio ju voditi, prešao je vratara i naravno nije bilo zaleđa jer loptu nije nikome dodao nego je sam s njom nastavio put do gola i tako postavio konačnih 4:1. Pobjeda je zaslužena, a po prilikama mogla je biti i veća.

 

Za Mladost su danas igrali: Kao 7, Mario Pavelić 6.5, od 64. Mario Vlaović 6.5, Kalić 7, Juraković 7.5, Videc 7, od 77. Jurić-, Lukšić 6.5, Kulić 7, Mulac 7, Terzić 6.5, Martinović 6.5, od 77. Marjanović -, Kumić 6.5, uz trenera Dinka Terzića i njegova pomoćnika Željka Bakunića.

Igrač utakmice Vjekoslav Juraković. Vjerojatno zbog dva neočekivana poraza Mladosti prošli tjedan, a i radi radnog dana bilo je malo gledatelja, svega 56 prodanih ulaznica.

Related Post