Mobilno reciklažno dvorište u svim naseljima na području općine Rešetari

706 0

Autor Franjo Samardžić
REŠETARI, 16. srpnja 2020. – Općina Rešetari prednjači po mjerama koje poduzima i realiziranim projektima čiji je cilj razvrstavanja i prikupljanje otpada, edukacija stanovništva i zdrava životna sredina. Navedimo samo dva najznačajnija projekta. Iznimno značajan projekt bila je sanacija bivšeg odlagališta otpada grada Nova Gradiška koje je godinama bilo ekološka bomba u Rešetarima. Drugi je izgradnja suvremenog reciklažnog dvorišta koje je ove godine završeno na prostoru bivšeg odlagališta. Dodajmo da su u tijeku priprema i za izgradnju reciklažnog dvorišta za građevinski otpad.
Najnovija mjera je mobilno reciklažno dvorište koje će mještanima svih sela omogućiti da se lako riješe 26 vrsta problematičnog otpada o čemu ih, kao i rasporedu i lokacijama prikupljanja Općina obavještava na svojoj internetskoj stranici.
– Komunalna tvrtka Odlagalište d.o.o. u suradnji sa Općinom Rešetari, a na osnovi Uredbe o gospodarenju komunalnim otpadom omogućit će svojim korisnicima korištenje usluge MOBILNOG RECIKLAŽNOG DVORIŠTA (u daljnjem tekstu MRD).

Što je „Mobilno reciklažno dvorište (MRD) ?

MRD je pokretna jedinica- prikolica koja služi odvojenom prikupljanju i skladištenju manjih količina iskoristivih i problematičnih vrsta otpada iz kućanstva. Služi za prikupljanje 26 različitih vrsta otpada: staklo, tekstil, el. otpad, baterije, lijekovi, boje, lakovi, žarulje, otpadna ulja i njihova ambalaža, jestiva ulja, pesticidi, kiseline, lužine i dr. MRD je pod nadzorom našeg djelatnika od kojega možete dobiti podrobnije informacije o vrstama otpada koje se mogu predati i načinu funkcioniranja istog.

MRD nalazit će se tri puta godišnje u svakom naselju vaše općine, a o rasporedu za 2020.g. bit će te na vrijeme obaviješteni putem letaka, medija te internet stranica Općine i tvrtke Odlagalište d.o.o.

Raspored i lokacije prvog postavljanja u Općini Rešetari :

 

NaseljeDatumTerminLokacija
DREŽNIK20.07.2020. (Ponedjeljak)Približno od 8h do   10 hKod Društvenog doma
GUNJAVCI20.07.2020. (Ponedjeljak)Približno od 11 do 13 hKod Društvenog doma
ADŽAMOVCI21.07.2020. (Utorak)Približno od 8h do   10 hKod Društvenog doma
BRĐANI21.07.2020. (Utorak)Približno od 11h do 13hKod Društvenog doma
ZAPOLJE22.07.2020. (Srijeda)Približno od 8h do   10 hKod crkve
BUKOVICA22.07.2020. (Srijeda)Približno od 11 do 13 hNa „okretištu“
REŠETARI23.07.2020. (Četvrtak)Približno od 8h do 10 hCentar naselja

 

STAKLO- ukida se prikupljanje i odvoz stakla putem „zelenih otoka“. Staklo će se prikupljati i odvoziti iz vašeg mjesta u terminu posjete MRD. Staklo prikupljajte u zelenim vrećama koje ste dobili uz ovu obavijest i odložite ispred svoje kuće na datum i u terminu posjeta MRD vašem mjestu (vidi u tablici).

TEKSTIL- Tekstil će se prikupljati i odvoziti iz vašeg mjesta u terminu posjete MRD. Tekstil prikupljajte u sivim vrećama koje ste dobili uz ovu obavijest i odložite ispred svoje kuće na datum i u terminu posjeta MRD vašem mjestu (vidi u tablici).

Upute za odvajanje i prikupljanje stakla i tekstila nalaze se na poleđini dobivenih obavijesti i na samim vrećama. Molimo vas da se strogo držite uputa iz ove obavijesti i onih otisnutih na vrećama jer vreće sa nedozvoljenim sadržajem neće biti odvezene. Za svaku odvezenu vreću naši djelatnici će vam ostaviti zakačenu za vašu ogradu novu (sivu ili zelenu). Ako imate potrebu za većim brojem vreća obratite se našem djelatniku na MRD.

GLOMAZNI OTPAD – od djelatnika tvrtke Odlagalište d.o.o. koji radi na MRD možete dobiti informacije o odvozu glomaznog otpada – navodi u obavijesti Općina Rešetari.

 

Related Post

Autor - 12/04/2018 0
NOVA GRADIŠKA – Hrvatsko kulturno umjetnička udruga “Trenk” Nova Gradiška održat će veliki uskrsni koncert pod nazivom “Trenk i prijatelji”,…