Na graničnom prijelazu zaplijenjeno 2.565 tableta za izradu droga

1241 0

SLAVONSKI ŠAMAC – Na graničnom prijelazu Slavonski Šamac, dana 15. kolovoza u 9 sati, na ulazu u Republiku Hrvatsku, kontroliran je osobni automobil, nacionalnih oznaka Nizozemske te 54-godišnji vozač i 51-godišnja suvozačica.

Policijski službenici su sukladno vlastitim procjenama i profilima rizika, zajedno sa službenicima Carine, detaljnije pregledali spomenuto vozilo zbog sumnje da se u unutrašnjosti vozila nalazi droga. Sumnje su potvrđene, jer je u više pretinaca pronađeno a koje 54-godišnji vlasnik nije prijavio službeniku na graničnom prijelazu, niti je za iste posjedovao medicinsku ili drugu dokumentaciju. Ž
Također, u prtljažnom prostoru automobila, pronađeno je i više kilograma suhomesnatih proizvoda, nekoliko litara rakije te više stotina cigareta, koje 51-godišnja vlasnica, također nije prijavila službenicima Carine.
Navedena roba je izuzeta, a 51-godišnjakinji je izdan prekršajni nalog na iznos od nekoliko desetaka tisuća kuna, koji je ista i platila.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, policijski službenici su utvrdili da je 54-godišnjak počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, a protiv istoga redovnim putem slijedi kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu.

 

Related Post