NA PJEŠAČKOM PRIJELAZU AUTOMOBILOM NALETIO NA DJEVOJČICU

417 0

20. studeni 2012. – Jučer je na području policijske uprave evidentirano

osam (8) kaznenih djela, od kojih je najveći broj (5) kaznenih djela imovinskog karaktera. U području prometa, dogodile se tri (3) prometne nesreće, od kojih jedna (1) s ozlijeđenim osobama i dvije (2) s materijalnom štetom. Pritom je jedna (1) osoba lakše ozlijeđena. Evidentirana su četiri (4) prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, te jedan (1) prekršaj iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji.

 

KAZNENA DJELA – Policijski službenici su jučer dovršili kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom zbog sumnje u kazneno djelo zlouporabe opojnih droga. Jučer, oko 10.15 sati, u Slavonskom Brodu, od 22-godišnjaka su oduzeli oko 150 grama cannabisa – marihuane. Policija protiv 22-godišnjaka u suradnji sa državnim odvjetništvom podnosi kaznenu prijavu. U vremenu od 16. do 19. studenoga, u Garčinu, netko je oštetio nekoliko stakala, ulazna vrata i stubište na osnovnoj školi i sportskoj dvorani. Policija traga za počiniteljem.

 

PROMETNA NESREĆA – Oko 17.10 sati, jučer, u Okučanima, Trg kralja Tomislava, dogodila se prometna nesreća u kojoj je lakše ozlijeđena 8-godišnja djevojčica. Prometna nesreća se dogodila, jer 55-godišnjak upravljajući osobnim automobilom Opel, na obilježenom pješačkom prijelazu nije propustio 8-godišnju djevojčicu, pa je došlo do udara vozila u pješakinju. U ovoj prometnoj nesreći djevojčica je lakše ozlijeđena, a nakon ukazane liječničke pomoći, puštena je kući. Nakon prometne nesreće, 55-godišnjak se udaljio sa mjesta događaja, no policijski službenici su ga ubrzo pronašli u obližnjem ugostiteljskom objektu. Alko-testom je u njegovu organizmu utvrđena koncentracija alkohola u iznosu od 1,16 promila, te je doveden u policiju i zadržan do otriježnjenja. Policijski službenici protiv njega podnose optužni prijedlog Prekršajnom sudu zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

 

PREKRŠAJI – U vezi događaja od 11. studenoga (dnevna informacija od 15. studenoga) i ozljeđivanja 18-godišnjaka, policijski službenici su utvrdili, da su se 18-godišnjak i 20-godišnjak u Slavonskom Brodu, naselje Slavonija, nakon svađe, fizički sukobili. Pritom je 18-godišnjak ozlijeđen, a liječničku pomoć je zatražio u bolnici u Slavonskom Brodu. Policija protiv obojice dostavlja optužne prijedloge Prekršajnom sudu zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

 

Jučer, oko 12.25 sati u Novoj Gradiški, u Benkovićevoj ulici, policijski službenici su nadzirući promet, utvrdili da 39-godišnjak upravlja Golfom, prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima. Obzirom da je 39-godišnjak, unazad dvije godine više puta pravomoćno kažnjen za slične prometne prekršaje, policija ga je uz optužni prijedlog dovela u Prekršajni sud u Novoj Gradiški, gdje je protiv njega proveden prekršajni postupak, te određena zatvorska kazna.


PRONALAZAK ORUŽJA – Jučer, oko 10 sati u Sapcima, 45-godišnjak je radeći na njivi, pronašao minobacaču granatu (M-82) zaostalu iz Domovinskog rata. Oko 11 sati u Slavonskom Brodu, u Budakovoj ulici, djelatnici gradskog poduzeća su čisteći kanalizaciju u šahtu pronašli ručnu bombu M-75. Također jučer, oko 12.45 sati u blizini Bickog Sela, jedan građanin je prilikom šetnje, na tlu uočio odbačenu tzv „Zolju“, RBR M-80, 64 milimetara. Policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu, na siguran su način preuzeli ubojita sredstva u cilju uništenja.

 

NAPOMENA: Odredbe Zakona o oružju i dalje pružaju mogućnost građanima da dragovoljno predaju oružje koje nezakonito posjeduju, a policija u tim slučajevima neće pokretati prekršajne niti kaznene postupke. U slučajevima odluke o dragovoljnoj predaji, dovoljno je pozvati policiju na broj 192 i policijski službenici će doći na dogovorenu lokaciju, te na siguran način preuzeti oružje.

Related Post