Na tavanu kuće pokojnog djeda pronašao ručni bacač raketa

1474 0

SLAVONSKI BROD -Jučer (18. ožujka), oko 11 sati, 60-godišnjak je dojavio Policijskoj postaji Okučani da je na području općine Dragalić, na njivi, izorao granatu. Po dojavi, na mjesto događaja odmah su upućeni policijski službenici Policijske postaje Okučani te policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave brodsko-posavske, koji je utvrdio da se radi o minobacačkoj granati cal. 60 mm. Policajci su osigurali mjesto događaja, a potom je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu uništio eksplozivnu napravu.
Oko 11.20 sati, na području općine Vrbje, 37-godišnjak je dojavio policiji da je prilikom čišćenja kuće pokojnog djeda, na tavanu pronašao ručni bacač rakete. Dolaskom na mjesto događaja, policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu utvrdio je da se radi o ručnom bacaču rakete M80, cal. 64 mm koji je preuzeo na siguran način.
Kod Završja, oko 13.20 sati, 48-godišnjak je policiji dojavio da je pronašao minu. Dolaskom na mjesto događaja, policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu utvrdio je da se radi o minobacačkoj mini cal. 120 mm koju je preuzeo na siguran način.
Pozivamo građane da i dalje savjesno i odgovorno postupaju prilikom pronalaska ubojitih sredstava, te da ih ne diraju već da samo nazovu policiju na broj 192 bez straha od sankcija i na mjesto pronalaska će doći policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu koji će na siguran način preuzeti ubojita sredstva.

Related Post