NAČELNIK STOŽERA STJEPAN BOŠNJAKOVIĆ: Spremni objekti za smještaj osoba koje nemaju uvjete za samoizolaciju

731 0

Autor Franjo Samardžić, Foto bpz.hr
Slavonski Brod, 5. travnja 2020. – Na tiskovnoj konferenciji Stožera civilne zaštite Brodsko-posavske županije, održanoj danas, načelnik Stožera Stjepan Bošnjaković izvijestio je javnost kako su u protekla 24 sata zabilježena još dva slučaja zaraze koronavirusom.
Načelnik je kazao kako je prema jutrošnjim podacima ukupno 17 osoba smješteno u karantenski objekt, a radi se o osobama koje nisu imale uvjete za provedbu mjere samoizolacije kod kuće. Do sada je 8 osoba napustilo karantenu jer nisu razvili nikakve simptome bolesti. Trenutno je u karanteni 9 osoba i 7 vozača teretnih vozila.
U drugom mobiliziranom karantenskom objektu izvršeno je uzorkovanje vode koja je zdravstveno ispravna te je objekt spreman za eventualnu uporabu, a u pričuvi je i objekt Studentskog doma u Slavonskom Brodu. Tako ćemo imati spremne kapacitete za eventualan veći broj osoba koje dolaze za vrijeme uskršnjih blagdana, a nemaju uvjete za samoizolaciju u svojim domovima. Jučer je održan i sastanak s pročelnikom stanice HGSS-a u Slavonskom Brodu s kime je dogovoren adekvatan način pripreme vozila koje će služiti za prijevoz osoba u karantenski objekt koje nemaju mogućnost vlastitog prijevoza.
Situacija na području općina i gradova tijekom protekla 24 sata bila je mirna te nije bilo potrebe za intervencijom policije.

Related Post

ŽUPANI KOD MINISTRA GRČIĆA

Autor - 05/09/2012 0
ZAGREB, 4. rujna 2012. –  Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić primio je predstavnike…