Najbolji od najboljih – završio je 13. Case Study Competition

1729 0

U četvrtak, 25. svibnja, u Kazalištu Gavella održala se 13. po redu završnica Case Study Competitiona (CSC), vodećeg regionalnog studentskog natjecanja u rješavanju stvarnih poslovnih slučajeva, organiziranog od strane eSTUDENTa.

Trud koji su uložili svi sudionici natjecanja, od CSC tima i njihovih voditelja Ive Kovačić i Matije Krajačića, predstavnika 11 renomiranih poduzeća koja su ponudila svoje slučajeve do natjecatelja, konačno je došao do trenutka koji su svi željno iščekivali – proglašenja pobjednika.

Na završnici su proglašeni pobjednički timovi koji su najviše impresionirali poduzeća svojim kreativnim i inovativnim idejama, ali i prezentacijom istih. Na natjecanju je sudjelovalo 360 timova, odnosno oko 1500 studenata, dok se u finalu natjecalo između 5 do 10 timova za svako poduzeće. Nagrađena su po tri najbolja rješenja svakog poslovnog slučaja: 10.000 kuna za prvo mjesto 5.000 kuna za drugo mjesto te 3.000 kuna za treće mjesto. Osim novčane nagrade za pobjednike, svi  sudionici natjecanja dobili su i priliku povezati se s poduzećima iz različitih sektora djelatnosti kao potencijalnim poslodavcima.

Prva mjesta osvojili su sljedeći timovi:

 1. Adacta – Mirna Nikolašević, Ivana Vrdoljak, Valentina Hrgovčić, Kristijan Jakopović
 2. Carlsberg Croatia (PAN) – Leona Bortas, Ina Nikolić i Marina Dominiković
 3. Hrvatski Telekom – Luka Marić, Matija Sekulić, Nikola Miličić i Lucija Grubišić
 4. INA – Franka Kelava, Ivona Kalinić, Franka Klekar, Klara Klapač
 5. L’Oreal Adria – Filip Šmalcelj i Ana Monika Šmalcelj
 6. Pliva – Marin Simić, Marija Škrlec, Lucija Šćur
 7. Privredna banka Zagreb – Tibor Pavić, Mihaela Matić, Andro Bunić, Jakov Bajić
 8. Reebok (adidas Croatia) – Lucija Drača i Karla Knežević
 9. Samsung Electronics Adriatic – Nikola Greb, Barbara Sabo, Robi Špoljarić, Sabina Lojen
 10. Zagrebačka banka – Ivana Vrdoljak, Martina Martinić
 11. Zagrebačka pivovara – Ivan Josipović, Kristijan Keleminić

 

Za nastavak ugodne atmosfere odgovoran je raznovrsni zabavni program sadržan od  raznih plesnih, pjevačkih i komičarskih nastupa. Nakon proglašenja pobjednika, u opuštenoj atmosferi uz “iće i piće”, Ivana Vrdoljak članica dva različita pobjednička tima, izjavila je: „Svakome bih preporučila upuštanje u ovakvo natjecanje i pri tome bih istaknula da se uživljenost u projekt, maštovitost i originalnost itekako isplate. I na kraju, nije bitno predznanje nego koliko si spreman učiti i raditi, a pri tome je jako bitan i izbor tima (zahvalila bih eSTUDENT timu Poslovno savjetovanje, koji su pomogli da ja kao ekonomski neznalica počnem samostalno sastavljati rdg, novčani tok…)”

Case Study Competition je vodeće regionalno studentsko natjecanje u rješavanju stvarnih poslovnih slučajeva renomiranih poduzeća regije. Cilj natjecanja je omogućiti proaktivnim studentima da pokažu svoja znanja i ideje te ostvare kontakt s potencijalnim budućim poslodavcima. Na natjecanju sudjeluje velik broj studenata različitih interesa zahvaljujući poduzećima iz različitih gospodarskih grana te tematskoj širini njihovih poslovnih slučajeva.

 

eSTUDENT je neprofitna studentska udruga nastala 2004. godine inicijativom proaktivnih studenata i asistenata sa željom da Udruga i njeni članovi budu inicijatori promjena, steknu praktično iskustvo i razviju mrežu znanja. Udrugu danas čine studenti mnogih sastavnica Sveučilišta u Zagrebu, broji preko 300 članova, a svake godine iznova organizira preko dvadesetak projekata na kojima sudjeluje tisuće studenata iz Hrvatske i regije.

Related Post