NAPOKON SE ZAVRŠAVA HRAVTSKI DOM U NOVOJ KAPELI

1198 0

NOVA KAPELA, 5. travanja 2011. – Za Novokapelčane, ali i stanovništvo novokapelačkog kraja napokon dobra vijest. Kako doznajemo od općnskog načelnika Josipa Benića odabran je izvođač radova koji će dovršiti adaptaciju i dogradnju Hrvatskog doma u Novoj Kapeli. S bivšim izvođačem radova nagomilali su se problemi, pa dom nije, kako

se planiralo, svečano otvoren prošle godine za Dan općine i blagdan svete Klare. Radovi bi trebali biti gotovi za otprilike mjesc dana, a općina napokon dobiti ključeve novog doma, koji će služiti Novokapelčanima i ostalom stanovništvu općine za priredbe i okupljanja.

Dodajmo da Nova Kapela dugo čeka jedan ovakav objekt koji će biti mjesto kulturnih i svih drugih okupljanja. Adaptaciju i dogradnju Hrvatskog doma financiralo je Ministarstvo regionalnig razvoja, šumskog i vodnog gospodarstva. U realizaciju ovog projekta, čija se realizacija otegla zbog preinaka u propjektu i neplaniranih problema s izvođačem radova, ukljulčila se Brodsko-posavska županija i pojedini saborski zastupnici. Veliku ulogu imalo je i općinsko rukovodstvo koje je moralo uložiti puno truda i pregovaračkih sposobnosti da se ispune želje i dom postane mjesto koje će doprijeti poboljšanju društvenog života.  

 

Related Post

OPĆINA NOVA KAPELA

Autor - 04/04/2014 0
NOVA KAPELA 4. travnja 2014. – Načelnik Ivan Šmit primio je u srijedu, 02. travnja 2014. mladog Filipa Popovića iz…

OPĆINA NOVA KAPELA

Autor - 10/05/2016 0
NOVA KAPELA – Hrvatski dom u Novoj Kapeli je nakon niza godina doveden u funkciju i koristi se za svatove,…