UDRUGA “HRVATSKI SOKOL” NOVA KAPELA – BATRINA

593 0

NOVA KAPELA, 18. kolovoz 2013. – U Voćinu, središnjem marijanskom svetištu Požeške biskupije, 21. kolovoza bit će održano tradicionalno hodočašće vjernika Katedralnog, Posavskog i Zapadnoslavonskog arhiđakonata ove biskupije.

Pješaci kreću u utorak, 20. kolovoza u 14.00 sati iz crkve sv Lovre u Požegi, a ostali vjernici stizat će autobusima i automobilima u srijedu, 21. kolovoza, poslijepodne.

 

Članovi Udruge „Hrvatski sokol“ Nova Kapela – Batrina, organizirat će, sada već tradicionalni, drugi po redu hodočasnički ultramaraton, na relaciji Nova Kapela – Voćin. Kao i prošle godine, krenut će 21. kolovoza u 6.00 sati ispred novokapelačke župne crkve Blažene Djevice Marije, a molitvom će ih ispratiti župnik župe Nova Kapela, vlč Goran Mitrović. Očekuje se i sudjelovanje članova udruge „Brace“ iz Slavonskog Brda, koji su i prošle godine s Udrugom „Hrvatski sokol“ trčali do Voćina, zatim članova Udruge „Hrvatsko sokol“ Osijek – iz Strizivojne i Velike Kopanice te prijatelja novokapelačke udruge iz Požege i drugih. Ultramaratonci će prolaziti putovima kojima se kreću i ostali vjernici – hodočasnici. Predviđena su zaustavljanja i kraći odmori u Srednjem Lipovcu, zatim ispred požeške katedrale svete Terezije Avilske i u Marin Dvoru.

 

Dolazak u Voćin planiraju oko 15.00 sati.

 

Ovo je samo jedan u nizu ultramaratona u kojima sudjeluje Udruga „Hrvatski sokol“ Nova Kapela – Batrina. Tim, hodočasničkim, žele se pridružiti velikom broju vjernika koji svake godine u Voćinu časte Majku od utočišta, Gospu voćinsku.

 

Višnja Mikić

Related Post

Božićni koncert

Autor - 27/12/2011 0
U ponedjeljak, 26. prosinca, na drugi dan Božića, blagdan sv. Stjepana, u novokapelačkoj župnoj crkvi Blažene Djevice Marije, održan je…