TRČALI U POČAST OSLOBODITELJIMA ZAPADNE SLAVONIJE

710 0

NOVA KAPELA / STARO PETROVO SELO – OKUČANI, 2. svibanj 2015. – U prigodi 20. obljetnice vojno-redarstvene akcije „Bljesak“, upriličen je treći po redu maraton Nova Kapela – Okučani.

Na startu su bili domaćini, članovi Udruge za športsku rekreaciju „Hrvatski sokol“ Nova Kapela – Batrina, na čelu sa Zdravkom Vidovićem, a sokolima su se pridružili i članovi Udruge „Brace“ iz Slavonskog Broda, zatim hrvatski maratonci „Glasnici istine“ iz više mjesta, uglavnom Slatine, potom prijatelji sokola iz Velike Kopanice, Orahovice, Strizivojne, Požege, Oriovca i drugih mjesta. Maratoncima se pridružio i Nikola Kovač iz Strizivojne s pune 74 godine života, koji je htio tako, na svoj način, dati doprinos obilježavanju obljetnice „Bljeska“.

U Novoj Kapeli su se kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata maratoncima pridružili načelnik novokapelačke općine, Ivan Šmit te predsjednik Općinskog vijeća, Ante Žagrić, a bili su tu ipredstavnici braniteljskih udruga novokapelačkog područja. Nakon nekoliko riječi Zdravka Vidovića iz Udruge „Hrvatski sokol“, maratonce je pozdravio načelnik općine Šmit i poželio im sretno trčanje i lijepo vrijeme. Nakon paljenja lampiona pred spomenikom i molitve za sve poginule hrvatske branitelje, maratonci su krenuli prema Starom Petrovom Selu. Ondje su ih dočekali načelnik općine, Željko Kočijašević i predsjednik Općinskog vijeća, Stanislav Mikić. Kod spomenika poginulim braniteljima u Domovinskom ratu te u Drugom svjetskom ratu i žrtvama poraća i paljenja lampiona, maratoncima se obratio načelnik Kočijašević i poželio ugodan nastavak maratona. Nakon što su se ovdje malo osvježili, maratonci su nastavili trčati prema Novoj Gradiški i Okučanima, gdje su se uključili u program obilježavanja VRA „Bljesak“.

 

Tekst i fotografije: Višnja Mikić

Nikola Kovač, 74. g.


Related Post

ZA LJEPŠU NOVU KAPELU

Autor - 14/05/2014 0
NPOVA KAPELA, 14. svibnja 2014. – U petak,09. svibnja 2014. započela je sadnja cvijeća kao nastavak uređenje okoliša u Novoj…