DAN OPĆINE NOVA KAPELA

1591 0

NOVA KAPELA, 12. kolovoz 2012. – Iznimno svečano bilo je jučer u Novoj Kapeli. Osim što se obilježavao Dan općine i slavio blagdan Sv. Klare, otvoren je napokon i Hrvatski dom veoma značajan za društveni i politički život stanovništva

novokapelačkog kraja. Otvorili su ga zamjenik župana Davor Vlaović i općinski načelnik Josip Benić. Na otvaranju su nazočni bili su brojni mještani i brojni gosti među kojima brigadir Siniša Jurković i Milan Mateša, direktor Vodno-gospodarskog odjela za srednji i donju Savu Hrvatskih voda, predstavnici udruga i političkih stranaka. Dom je posvetio velečasni Đuro Cvitić. U prigodnom programu nastupila su kulturno-umjetnička društva „Šokadija“ iz Batrine i „Radinje“ iz Siča.

 

Svečana sjednica, održana pod predsjedanjem Damira Ocvirerka bila je prigoda da načelnik Josip Benić govori o projektima koji se uspješno realiziraju, unatoč manje novca u općinskom proračunu. Ovogodišnja suša još je jednom potvrdila opravdanost ulaganja u vodoopskrbu. Osim dovršetka doma u koji je utrošeno ukupno 8 milijuna kuna, načelnik Benić veoma značajnim projektom smatra adaptaciju i dogradnju osnovne škole. Istaknuo je sufinanciranje preko 30 udruga i društava koja djeluju na području općine.

 

-Otvaranje doma je velik dan za općinu Nova Kapela. Prisjetili smo se poginulih hrvatskih branitelja jer bez njih ne bi bilo hrvatske države i ne bi se danas nalazili ovdje u Hrvatskom domu u Novoj Kapeli.

 

Treba danas čestitati svim općinskim vijećnicima, načelniku i njegovom zamjeniku što su kvalitetno vodili općinu, ali i reći da su imali dobru suradnju s Brodsko-posavskom županijom i njenim upravnim odjelima. Trudimo se uvijek biti na usluzi, pripremati projekte, kandidirati ih i realizirati – kazao je zamjenik župana Davor Vlaović i dodao da će izgradnja škole biti dovršena do kraja ove godine, a očekuje se i građevinska dozvola izgradnju ceste Lipovac-Požega, što će omogućiti kvalitetno prometno povezivanje Nove Kapela i Požege. Zahvalio se Hrvatskim vodama, za koje je rekao da su jedan od najveći investitor u županiji, ističući projekt regionalni vodovod Davor- Nova Gradiška koji će osigurati voda za 60 tisuća stanovnika.

 

Čestitajući načelniku i općinskom čelništvu na izgradnji doma Milan Mateša je kao direktor u Hrvatskim vodama ukazao na nužnost izrade projekta i pozvao općinska i županijsko čelništvo da se u tome angažiraju obećavši da će svi kvalitetni projekti biti podržani od strane Hrvatskih voda i dodao da uskoro kreće jedan novi projekt u kome će na raspolaganju biti 550 milijuna kuna.

 

Saborski zastupnik Boro Grubišić govorio je europskim fondovima i njihovom korištenju ističući da su poljoprivreda i ruralni razvoj u prioritetu Europske unije i da im je stoga namijenjeno i najviše novca koji treba znati iskoristiti.

 

Danas Novokapelčani slave blagdan Svete Klare, održava se i tradicionalnim robno-stočnim sajmom, uz sportske susrete i glazbeni program.

 

Related Post