STIŽE VODA U ŽEDNI NOVOKAPELAČKI KRAJ

799 0

NOVA KAPELA, 10. travanj 2011. – Općina Nova Kapela postupno privodi kraju jedan od najznačajnijih komunalnih projekta kojim će se riješiti velik problem opskrbe pitkom vodom. Koliko će to značiti za novokapelački kraj najbolje znaju mještani sela koji za vrijeme sušnih perioda ostaju bez vode u bunarima. Posljednjih godina magistralni cjevovodi

povezuju naselja u općini. S brodske strane izgrađen je cjevovod do Batrine, Nove Kapele i Bilog Briga, a prošloga ljeta započelo je postavljanje magistralnog cjevovoda od Batrine prema posavskim selima. Kako naglašava općinski načelnik Josip Benić, raspisan je natječaj za izvođača radova za vodovod Nova Kapela – Donji Lipovac, a otvaranje ponuda je 4. svibnja. Postaviti će se magistralni i opskrbni cjevovodi. Kada se izgrade, vodovodnom će mrežom biti pokriveno 90 posto općine.

Grade se i kućni priključci na vodovodu Batrina-Bili Brig. Taj će vodoopskrbni pravac u prvo vrijeme biti pripojen na brodski vodovod. Kasnije će se pripojiti na crpilište u Davoru.

Related Post

DAN OPĆINE NOVA KAPELA

Autor - 12/08/2012 0
NOVA KAPELA, 12. kolovoz 2012. – Iznimno svečano bilo je jučer u Novoj Kapeli. Osim što se obilježavao Dan općine…

DAN OPĆINE NOVA KAPELA

Autor - 14/08/2016 0
NOVA KAPELA – U povodu Dana općine Nova Kapela održana je svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj su se okupili…

OPĆINA NOVA KAPELA

Autor - 15/08/2016 0
NOVA KAPELA – „Lipa“ je glasilo Općine Nova Kapela koji iz tiska izlazi u povodu Dana općine. Bilo je do…