JOŠ JEDNA BANKA – BANKARSKE USLUGE NA ŠALTERIMA POŠTE

1096 0

NOVA GRADIŠKA, 31. ožujak 2011. – Hrvatska poštanska banka i Hrvatska pošta sklopile su ugovor o strateškom partnerstvu i eksternalizaciji dijela poslova iz domene platnih i ostalih usluga banke. Ova suradnja omogućuje izgradnju najveće distribucijske mreže za bankarske usluge i proizvode koja će obuhvatiti više od 1100 poštanskih ureda

diljem Hrvatske. Pitanje je samo što će to značiti stanovnicima našeg grada, koji zajedno sa ostalim stanovnicima Brodsko-posavske županije drže fenjer po broju nezaposlenih, siromaštvu i nerazvijenosti.

Poštanski uredi će građanima nuditi redovite bankarske proizvode i usluge: uplatu i isplatu novca, otvaranje tekućih računa i žiro-računa građana, oročavanja depozita, ugovaranje stambene i drugih oblika štednje, zatim kupnju udjela u HPB investicijskim fondovima, zaprimanje zahtjeva za SMS/E-mail uslugom ili internet bankarstvom, zaprimanje zahtjeva za kredite građanima i kartičnog poslovanja. Drugim riječima građani će u poštanskim uredima moći obaviti sve usluge koje banka nudi u svojem portfelju, a puni spektar usluga bit će dostupan od svibnja ove godine. Osim toga, klijentima banke i svim građanima dostupna je mogućnost podizanja gotovine putem POS uređaja HPB-a u gotovo svakom poštanskom uredu, što pored bančine bankomatske mreže čini najrasprostranjeniju isplatnu mrežu od preko 1300 uređaja.

Koristi od ove strateške poslovne suradnje imaju prije svega klijenti te svi korisnici usluga banke i pošte koji će sada na još jednostavniji, dostupniji i brži način moći obaviti svoje novčane transakcije. Suradnja Hrvatske poštanske banke i Hrvatske pošte trebala bi pogodovati stanovnicima manjih mjesta u kojima nema poslovnica banaka jer će dobit će najrasprostranjeniju i najdostupniju mrežu kroz koju će moći obavljati svoje financijske transakcije.

Related Post