SVEČANO U NOVOJ KAPELI

907 0

NOVA KAPELA, 12. kolovoza 2014. – Svečano je dana bilo u Novoj Kapeli. Obilježavao se Dan općine i slavila zaštitnica Sveta Klara. Održan je i tradicionalni robni i stočni sajam.

 

U župnoj crkvi služena je sveta misa koju je predvodio velečasni Goran Mitrović, a kod spomenika braniteljima poginulim u Domovinskom ratu položeni su vijenci i zapaljene svijeće.

Brojni gosti i uzvanici predvođeni načelnikom Ivanom Šmitom i zamjenikom župana Davorom Vlaovićem razgledali su obnovljeni dječji vrtić i Hrvatski dom u koji će se uskoro preseliti općinska uprava.

Svečani sjednicu općinskog Vijeća otvorio je predsjednik Anto Žagrić.

 

Tradicionalno svečana sjednica je prigoda da općinski načelnik govori o postignućima u proteklih godinu dana i naporima koji su se ulagali u unapređenje ukupnog života stanovništva i izgradnju društvene i komunalne infrastrukture. Posebno je istaknuo dovršetak adaptacije Hrvatskog doma, obnovu i opremanje zgrade dječjeg vrtića te ulaganja, za koja je novac osigurala Županija, u stvaranje uvjeta u Dom sveti Vinko što je spriječilo deložaciju štićenica i zatvaranje doma. Od komunalnih aktivnosti izdvojimo aktivnosti na vodoopskrbi i cestogradnji u posavskom dijelu općine. Načelnik Ivan Šmit zahvalio se svima koji su bili angažirani na realizaciji projekata te članovima Vijeća, za koje je kazao da uvijek nisu bili jedinstveni u donošenju odluka ali su svi djelovali u interesu razvoja općine i njenih stanovnika.

Više o izlaganju načelnika naknadno ćemo pisati.

Zamjenik župana Davor Vlaović pohvalno je govorio o angažiranju općinskog vodstva i spremnosti da se investira i unaprijede uvjeti života.

– Županija u okviru svojih mogućnosti nastoji pomoći razvojne projekte. Ovdje vidimo primjer da se nastoji u svako naselje dovesti voda, izgraditi cestu i drugu infrastrukturu kao i uvjete za obrazovanje i boravak djece u vrtiću. To dokazuje da općine koje rade na ovakav način su opravdale svoje postojanje, da nisu trošak države već što više doprinose ukupnom razvoju i kvaliteti života.

Pomogli smo projekt izgradnje posavske magistrale od Komarnice i Magić Male do Seoca i izlaza u Batrinu. Na taj način će se povezati posavska sela i približili županijskom središtu. U planu je i sanacija ceste kroz Batrinu i kroz druga naselja, a upravo se postavlja cjevovod za pitku vodu od Zapolja do Bilog Briga tako da će općina imati iz dva pravca osiguranu opskrbu pitkom vodom – kazao je Davor Vlaović.

 

Prigodan glazbeni program izvela je Pjevačka skupina „Golubice“.

Svi oni koji su danas došli u Novu Kapelu nisu propustili posjetiti robni i stočni sajam, nešto kupiti ili se pod šatorom počastiti janjetinom i specijalitetima iz peke i s roštilja, te pečenom ribom.

Related Post