ORGANIZACIJA ŽENA HSS-a “HRVATSKO SRCE NOVA KAPELA”

739 0

NOVA KAPELA, 22. listopad 2014. – U Novoj Kapeli, žene Hrvatskog srca i umirovljenice, u petak 17.10.pripremile prezentaciju domaćih proizvoda od brašna i zahvalile za plodove zemlje.

Tom prilikom u Novoj Kapeli se okupilo 50-etak žena i njihovih gošći koje su ispričale svoje doživljaje vezane za proizvodnju i pečenje kruha. Naročito su se živi razgovori vodili oko načina i vremena žetve pšenice. To su priče koje su mnoge vratile u ranu mladost koja je bila vezana i uz zlatom vezene rubine koje su uz kruh bile izložene u Kapeli.

 

Zanimljiv program i izložbu osmislile su i vodile Ana Glivetić, predsjednica Matice umirovljenika i Ankica Brkić predsjednica OO Hrvatskog srca koja je ponosno odjenula i narodnu nošnju naslijeđenu od žene iz svoje obitelji. Gošće u Novoj Kapeli bile su članice povjerenstva za ravnopravnost spolova Brodsko-posavske županije na čelu s predsjednicom Zdenkom Bošnjak.

 

Načelnik općine Ivan Šmit nije krio oduševljenje predstavljenim i obećao pomoć ženama u svim budućim aktivnostima.

Related Post

Udruga sv. Vinka Paulskog

Autor - 15/01/2012 0
Udruga sv. Vinka Paulskog osnovana u Parizu 1833.g. djeluje od 2003. i u Novoj Kapeli, župi Požeške biskupije, kao konferencija…