NARODNA KNJIŽNICA I ČITAONICA „GRIGOR VITEZ“

731 0

GORNJI BOGIĆEVCI, 16. studenoga 2013. – U sklopu Mjeseca hrvatske knjige dana 12.11.2013. godine u Narodnoj knjižnici i čitaonici „Grigor Vitez“ Gornji Bogićevci održano je književno-glazbena večer

s poznatom pjesnikinjom i slikaricom našega novogradiškog kraja Evicom Kraljić.

 

Večer je započela prekrasnim stihovima pjesme „Bogićevci moji“ koju su izvele učenice VIII. razreda OŠ „Okučani“ Patricia Šugić, Ivona Žilić, Ana-Marija Marić i Helena Klarić uz glazbenu pratnju. Učenici literarno-novinarske skupine također su izradili plakat pod nazivom „Tko čita (ne) skita“ pod vodstvom profesorice hrvatskog jezika i književnosti Kristine Apanović. Učenici su također interpretirali Evičine pjesme i njenu posebnu napisanu pjesmu o samim Bogićevcima pod nazivom „Slavonija u Bogićevcima“. Cjelovečernje druženje bilo je ispunjeno prekrasnim Evičinim stihovima, pjesničkim nadahnućem i zvucima glazbe.

 

-Evica je nekoliko puta bila gost naše knjižnice i uvijek se radujemo ponovnom susretu s njom koji uvijek proteče u predivnom ozračju i ugodnom druženju kao i ovaj puta. Mnogobrojni posjetitelji i ljubitelji lijepe poezije i pjesničke riječi još su jednom uživali u ugodnom društvu i druženju. Osim prelijepih pjesama Evica je Narodnoj knjižnici i čitaonici „Grigor Vitez“ Gornji Bogićevci prilikom prošlog gostovanja poklonila prekrasnu likovno-pjesničku mapu pod nazivom „U dugim kosana vjetra“ koja je nastala zajedničkim radom s gospodinom Tomislavom Petranovićem. Izložba je postavljena u predvorju knjižnice i svi posjetitelji su je mogli vidjeti i uživati kako u slikama tako i pjesmama, a i još uvijek ju mogu pogledati jer krasi zidove naše Općine – navodi voditeljica knjižnice Jasminka Klarić.

 

Večer je završila glazbenom izvedbom mlade solistice Vlatke Klarić „Ne dirajte mi ravnicu…“ i druženjem uz domaće kolačiće.Ovu kulturnu manifestaciju organizirala i vodila voditeljica knjižnice Jasminka Klarić.

Related Post