NARODNA KNJIŽNICA I ČITAONICA „GRIGOR VITEZ“ ORGANIZIRALA

805 0

GORNJI BOGIĆEVCI, 24. prosinac 2014. – Tradicionalni Božićni koncert održan je 21. prosinca u Hrvatskom seljačkom domu u Gornjim Bogićevcima pod pokroviteljstvom Općine Gornji Bogićevci,

a u organizaciji Narodne knjižnice „Grigor Vitez“ Gornji Bogićevci i voditeljice knjižnice Jasminke Klarić.

 

Kao i svake godine program je bio raznovrstan i bogat brojnim priredbama i sadržajima. Na samom početku zbor mladih nas je „Tihom noći „ uveo u Božićni koncert i prekrasnu manifestaciju. Riječi dobrodošlice gostima i domaćinima te svim izvođačima i posjetiteljima uputila je voditeljica knjižnice, a potom nas je Folklorni ansambl mladih Nova Gradiška sve oduševio „Dječjim igrama, pjesmama i plesovima Slavonije“ – koreograf Katarina Straga.

 

Kakav bi to koncert bio bez učenika naših PŠ Gornji Bogićevci i Smrtić koji su sve nazočne nasmijali i razveselili prigodnim Božićnim recitalima, igrokazima, recitacijama, pjesmama i plesovima. Bilo je tu i božićnih želja povodom nadolazećeg blagdana Božića i Nove 2015. godine. Gromki i razdragani dječji glasovi odzvanjali su Hrvatskim domom u Gornji Bogićevcima.

 

Zbor mladih otpjevao je poznatu božićnu pjesmu „Sretan Božić svakome“ i tako zaželio sretan Božić svima malima i velikima, bolesnima i zdravima.

Izvorna skupina KUD-a „Strača“ također nas je pozdravila prigodnim pjesmama i običajima. Ovom veselom događaju svoj doprinos dali su i crkveni zbor župe Duha Svetoga Gornji Bogićevci koji je kao i niz puta do sada pokazao svoju ljepotu i snagu izvedbe božićnih pjesama.

 

Na samom kraju božićne čestitke uputili su i nazočni gosti predsjednica Folklornog ansambla mladih Nova Gradiška Ernestina Straga-Šašić, ravnateljica škole Okučani Anka Posavac te u ime domaćina načelnik općine Gornji Bogićevci Pavo Klarić.

 

Voditeljica knjižnice Jasminka Klarić zahvalila se svim nazočnima na velikom odazivu, gostima i domaćima na prekrasnim izvedbama, svima koji su pomogli u organizacije ove hvale vrijedne manifestacije, učiteljicama, učenicima, ton majstoru, voditeljicama Vlatki i Heleni te sve pozvala na zajedničko druženje uz kolačiće, grickalice, sokiće i bombončiće i zakazala ponovni susret na istom mjestu iduće godine u još većem broju.

 

Narodna knjižnica i čitaonica „Grigor Vitez“ Gornji Bogićevci svima Vama želi sretan i blagoslovljen Božić te uspješnu i veselu 2015.godinu.

Related Post